Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O altă nenorocire în Yemen: trei femei şi două fete au fost ucise într-un atac cu dronă în sudul țării

jpost.com
drone drona

Trei femei şi două fete din Yemen au fost ucise sâmbătă într-un atac cu dronă în sudul Yemenului, potrivit rebelilor houthi şi surselor guvernamentale care s-au acuzat reciproc că se află în spatele acestuia, notează AFP, citat de AGERPRES.

"Trei femei şi două fete au fost ucise în timp ce căutau apă la una dintre fântâni", a afirmat Ministerul Sănătăţii controlat de rebeli, arătând cu degetul către forţele fidele regimului.

Atacul a avut loc în guvernoratul Taizz, într-o zonă sub controlul forţelor guvernamentale situată în apropierea liniei frontului dintre cele două părţi.

O sursă din cadrul forţele de securitate locale, sub acoperirea anonimatului deoarece nu are autorizaţia să vorbească cu presa, a confirmat moartea celor cinci persoane, spunând că au fost vizate de rebeli.

"Forţele guvernamentale nu au drone şi nu au efectuat niciodată astfel de operaţiuni", a declarat la rândul său un responsabil militar din tabăra guvernamentală.

Din 2014, Yemenul este pradă unui conflict între guvern, susţinut de Arabia Saudită, şi rebelii houthi, sponsorizaţi de Iran

Rebelii, care controlează zone întinse din teritoriu, au lansat în ultimele luni numeroase atacuri cu drone şi rachete împotriva navelor comerciale din Marea Roşie, pretinzând că acţionează "în solidaritate" cu palestinienii din Fâşia Gaza.

Războiul din Yemen a făcut sute de mii de morţi şi a aruncat populaţia într-una dintre cele mai grave crize umanitare din lume. Violenţele au scăzut semnificativ de la un armistiţiu de câteva luni negociat în aprilie 2022 de ONU, chiar dacă acest armistiţiu nu a fost prelungit oficial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.