Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O altă 'petardă' pe surse, aruncată de la Kremlin, în plină invazie a lui Putin în Ucraina: Rusia vrea să organizeze campionatul european de fotbal

Evening Standard
UEFA

UPDATE

UEFA a anunţat, miercuri, că Rusia îşi doreşte să găzduiască Euro-2028 sau Euro-2032, forul continental primind declaraţiile de interes ale federaţiei ruse.

Pentru Euro-2028, au mai prezentat declaraţii de interes şi Turcia şi în comun Anglia, Irlanda de Nord, Irlanda, Scoţia şi Ţara Galilor.

Pentru Euro-2032, sunt interesate de organizare Rusia, Turcia şi Italia.

UEFA va anunţa gazdele celor două competiţii în septembrie 2023.

Știrea inițială

Rusia plănuiește să candideze pentru găzduirea Campionatului European de Fotbal, anunță Sky News, care citează surse din presa rusă, anunță Mediafax.

Informația nu a fost confirmată de autoritățile sportive din Rusia și ar putea fi o acțiune a propagandei ruse în timpul războiului din Ucraina.

Potrivit unor publicații, Rusia intenționează să lanseze oferte pentru a găzdui Campionatul European al UEFA în 2028 și 2032.

Serghei Anokhin, membru al comitetului executiv al Uniunii de Fotbal din Rusia, ar fi făcut miercuri această dezvăluire reporterilor.

„Ne vom depune candidatura pentru Campionatul European din 2028 și 2032", ar fi spus Anokhin.

Temenul limită pentru depunerea candidaturilor pentru Euro 2028 este miercuri. Până în prezent, doar Marea Britanie și Irlanda și-au depus împreună candidatura.

Oricum, o eventuală candidatură a Rusiei nu ar avea mari sorți de izbândă având în vedere poziția în care a ajuns țara în urma declanșării războiului din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.