Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O angajată a Spitalului Municipal Tîrnăveni, trimisă în judecată

justitie drept

O angajată a Spitalului Municipal Tîrnăveni, de la Serviciul Resurse Umane, şi casierul de la C.A.R. - C.F.R. Cluj - Sucursala Teiuş au fost trimişi în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba. 

Ei sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de folosire în mod direct de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii de bani, înşelăciune, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, respectiv pentru neglijenţă în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. 

Lucrătorii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba au efectuat numeroase acte procedurale în cauză, în baza mai multor ordonanţe de delegare ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, se menţionează într-un comunicat transmis luni AGERPRES.

Noua vedetă de pe listele PNL, în dezacord cu Iohannis: Susține Coaliția pentru Familie/ VIDEO


În fapt, s-a reţinut că, în perioada martie 2015 - aprilie 2016, angajata Spitalului din Tîrnăveni a indus în eroare, prin mijloace frauduloase, reprezentanţii CAR - CFR Cluj cu ocazia contractării unui număr de 12 contracte de credit în valoare totală de 355.000 de lei. Pentru realizarea rezoluţiei infracţionale, aceasta a întocmit în fals cereri de credit în numele unor persoane fizice, fără acordul sau cunoştinţa acestora, depunând în acest sens adeverinţe de salariu pe care le-a falsificat. 

Totodată, femeia a depus angajamente de plată din partea unor giranţi, angajaţi ai Spitalului Municipal Tîrnăveni, fără cunoştinţa acestora, însoţite de adeverinţe de salariat falsificate. Adeverinţele au fost completate de către inculpată prin folosirea datelor nedestinate publicităţii, obţinute în cadrul atribuţiilor de serviciu. 

În sarcina inculpatei P.C.M., casier al C.A.R. - C.F.R. Cluj - Sucursala Teiuş, s-a reţinut faptul că şi-a îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu, predând sumele de bani acordate cu titlu de împrumut altei persoane decât titularii de contract, respectiv angajatei Spitalului din Tîrnăveni, mai precizează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.