Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O armă nucleară a Chinei a fost surprinsă de un satelit comercial, lucru neobișnuit: Unde își ascunde Beijingul arsenalul

The Drive
submarin rus

Imagini rare au fost surprinse de sateliţii companiei americane Planet Labs. La intrarea bazei navale Yulin, din Insula Hainan, a fost descoperit un submarin nuclear de atac de tip 093, scrie CNN, potrivit Mediafax.

Imaginile publicate pe reţelele de socializare ale postului Radio Free Asia au atras imediat zeci de comentarii. Unii internauţii au comparat momentul cu personajul James Bond din filmele de spionaj, în timp ce alţii au făcut referire la romanul lui Jules Verne „Douăzeci de mii de leghe sub mări”.

Citește și: Lovitură pentru Liviu Dragnea! Va rămâne în spatele gratiilor

Drew Thompson, un fost oficial al Departamentului de Apărare al SUA, spune că acest incident este unul rar. „Este neobişnuit ca un satelit comercial să se afle deasupra lui la momentul potrivit, într-o zi senină”, a spus el.

„Ceea ce nu este neobişnuit este existenţa bazei subterane chineze. Este modul în care Beijing ascunde o mare parte din echipamentul său militar, de la submarine la sisteme de rachete”, a adaugat Thompson.

Citește și: EXCLUSIV Radiografie la fața locului! Detaliul care le-ar fi putut scăpa anchetatorilor în cazul uciderii lui Emi Pian: ‘Erau mai mulți din clanul Rinu’ (surse)

Potrivit acestuia, chinezii au o experienţă formidabilă în construirea de facilităţi subterane. Este în pas cu cultura lor strategică şi au un simţ puternic al vulnerabilităţii la atacuri a coastei lor.

Deocamdată, autorităţile chineze nu au comentat imaginile.

Baza Yulin, aflată la capătul sudic al insulei Hainan la aproape 300 de mile (470 de kilometri) sud-vest de Hong Kong, este una din facilităţile strategice ale Chinei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.