Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O asociație care se ocupă cu consevarea patrimoniului natural propune profesorilor de biologie să facă lecții și teme pentru copii

CNMR
copii scoala elevi

O asociație care se ocupă cu consevarea patrimoniului natural propune profesorilor de biologie să facă lecții și teme pentru copiii care stau acasă prin observarea imaginilor live din trei cuiburi de berze din județele Mureș și Cluj, potrivit Mediafax.

Szabo D. Zoltan, reprezentant al unei asociații din Târgu Mureș, a declarat, vineri, că cei mici pot să vadă de pe laptop sau calculatorul de acasă ce fac berzele în cuib și comportamentul lor.

Asociația propune profesorilor de biologie să facă lecții și teme pentru copiii care stau acasă în această perioadă bazate pe observarea cuiburilor de berze albe.

„Noi le putem oferi profesorilor idei, sfaturi, dar și răspunsuri la întrebările copiilor. Avem două cuiburi în Dumbrăvioara, județul Mureș, și unul în Vlaha, județul Cluj, care sunt monitorizate non stop de camere web, iar imaginile sunt transmise live, existând și opțiunea de time lapse. Astfel, copiii pot să vadă de pe laptop sau calculatorul de acasă o cronică zilnică despre comportamentul berzelor, depunerea ouălor, clocitul, ieșirea puilor din ouă, primele tentative de zbor”, a spus Szabo.

Citește AICI ce MUTARE STRATEGICĂ a făcut un cunoscut supermarket - FACILITATE pentru polițiști, militari și persoanalul medical...

Acesta a precizat că în perioada următoare va fi amplasată o cameră video în Târgu Mureș pentru monitorizarea unui cuib de vânturel roșu.

Potrivit lui Szabo, inspectoratele școlare se pot implica în acest proiect, iar asociația poate pregăti recomandări.

Cuibul de barză albă dotat cu camera web din satul Vlaha, județul Cluj, este amplasat pe un stâlp electric pe o stradă laterală. Camera transmite în direct din 23 martie 2017.

Joi, în 26 martie 2020, a sosit prima barză în acest cuib, iar specialiștii cred că e vorba de femela Leske.

Asociația din Târgu Mureș se ocupă cu conservarea patrimoniului natural și a speciilor periclitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.