Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O asociaţie din Braşov şi-a propus realizarea a unui parc tematic care să-i reunească pe amatorii de skateboard, patine pe role și graffiti

https://www.irishtimes.com/
turneu skateboard

O asociaţie din Braşov şi-a propus realizarea a unui parc tematic care să-i reunească, în premieră în România, pe amatorii de skateboard şi patine pe role, dar şi să fie un spaţiu de exprimare pentru cei care realizează graffiti, proiectul bătând, însă, pasul pe loc, din cauza lipsei terenului necesar, conform agerpres.

"Mi-aş dori foarte mult ca acest concept să fie implementat, pentru prima dată în România, aici, la Braşov. Pe lângă faptul că ar atrage mai mulţi turişti, ar crea şi nişte facilităţi interesante pentru cei din comunitatea locală. Ne-am gândit la construirea unui parc pentru skateri şi rolleri, dar şi pentru cei care practică această formă de artă urbană, numită generic graffiti", a spus preşedintele Asociaţiei de Bun-simţ Turistic şi Atitudine Civică, Cristina Predoiu.

Ea a susţinut că a încercat să obţină, de la autorităţile locale, terenul necesar, însă, deocamdată nu a primit niciun răspuns.

"Ne dorim crearea unui parc tematic amenajat de la zero, nu vrem să intervenim asupra unui parc în care oamenii se plimbă şi ies să ia o gură de aer proaspăt. Din păcate, până la ora aceasta nu am reuşit să identificăm o zonă potrivită. Toate proiectele noastre se realizează doar din surse financiare private. Sponsorii sunt dispuşi să ne ajute, însă degeaba am reuşit noi să adunăm banii necesari dacă nu găsim terenul", a adăugat Cristina Predoiu.

Ea a precizat că, după ce proiectul va fi realizat, toată investiţia ar urma să fie donată municipalităţii.

Nu în ultimul rând, proiectul are o latură educativă, oferind amatorilor de artă urbană de acest tip posibilitatea de a exprima într-un cadru organizat, astfel putându-se salva zidurile clădirilor din oraş, care, de multe ori, sunt deteriorate cu graffiti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.