Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O asociație preconizează că economia Italiei va crește cu 4,1% în acest an

Economia italiană, afectată de epidemia de coronavirus, va crește cu 4,1% în acest an și cu 4,2% în 2022, a declarat sâmbătă asociația Confindustria, informează Mediafax.

Economia italiană a înregistrat o scădere record în perioada postbelică, de 8,9% anul trecut, iar Confindustria a spus că estimări de creștere nu vor suplini pierderile de anul trecut.

"La sfârșitul anului 2022, economia abia va reuși să reducă prăpastia deschisă în 2020 de pandemie", a declarat Confindustria în momentul în care a anunțat ultimele sale prognoze economice.

Asociația națională de afaceri a avertizat, totuși, că estimările sale se bazează pe așteptările privind progresul în vaccinări atât în ​​Italia, cât și în restul Europei și au depins de faptul că epidemia este „limitată într-un mod eficient”.

„Având în vedere incertitudinile, riscurile legate de estimările PIB sunt ridicate, atât în ​​sens pozitiv, cât și în sens negativ”, a adăugat raportul.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Grupul a declarat că și-a redus estimările inițiale de creștere pentru Italia, publicate în octombrie, cu 0,7 puncte procentuale pentru acest an, din cauza creșterii mai slabe din ultimul trimestru al anului 2020 și din primele trei luni ale anului 2021.

Guvernul condus de Mario Draghi se așteaptă ca PIB să crească cu 4,1% în acest an și cu 4,3% în 2022, au declarat pentru Reuters trei surse apropiate acestui subiect.

Comisia Europeană, Fondul Monetar Internațional și Banca Italiei văd în prezent o creștere italiană sub 4% în acest an și în anul următor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.