Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O bancă se pregătește pentru posibile sancţiuni împotriva Rusiei

Raiffeisen

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International AG a devenit prima mare bancă europeană care a decis să îşi constituie provizioane pentru posibile sancţiuni împotriva Rusiei, o dovadă a riscurilor pentru băncile europene în contextul escaladării tensiunilor dintre Rusia şi Ucraina, transmite Reuters.

Banca austriacă, care s-a extins în Rusia după colapsul URSS şi acum este una din băncile europene cu cea mai mare prezenţă pe această piaţă, a anunţat miercuri că a decis să pună deoparte 1115 milioane de euro sub formă de provizioane pentru posibile sancţiuni.

"Băncile noastre din Rusia şi Ucraina sunt într-o formă bună. Afacerile se derulează normal în pofida tensiunilor geopolitice. Cu toate acestea, monitorizăm cu atenţie evoluţiile", a declarat directorul general de la RBI, Johann Strobl. Acesta a exclus o retragere a RBI din Rusia, unde Raiffeisen are o expunere de 22,85 miliarde de euro, dintre care 11,6 miliarde euro sub formă de împrumuturi către clienţi, sau 11,5% din totalul grupului. "Nu avem astfel de planuri", a spus Strobl.

În timp ce mai multe bănci internaţionale şi-au redus operaţiunile din Rusia în ultimii ani, Societe Generale SA, UniCredit SpA şi Raiffeisen Bank International AG sunt în continuare cele mai mari bănci europene prezente pe piaţa din Rusia.

Johann Strobl a spus miercuri că până acum operaţiunile RBI din Rusia şi Ucraina au au fost afectate de tensiunile dintre cele două ţări vecine. "Expunerea pe Rusia şi Ucraina este în limitele care să asigure rezilienţa grupului în conformitate cu toate scenariile posibile", a precizat grupul bancar austriac.

Clienţii din Rusa reprezintă 11,5% din portofoliul total de împrumuturi al Raiffeisen în timp ce Ucraina reprezintă 2,2%.

Raiffeisen Bank este una dintre cele mai mari cinci bănci din România, cu peste 2,22 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. Banca are peste 4.600 de angajaţi, 300 de agenţii în toată ţara, 660 de ATM-uri, 450 de maşini multifuncţionale (MFM-uri) şi o reţea de peste 25.600 de POS-uri, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.