Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O barcă de patrulare din Coreea de Nord a trecut în Sud şi s-a retras după focuri de avertizare

operationworld.com
korea coreea

O barcă de patrulare nord-coreeană a trecut în apele sud-coreene luni dimineaţă şi s-a retras după ce marina sud-coreeană a tras focuri de avertizare, a anunţat un responsabil militar sud-coreean, informează Reuters. 

Incursiunea a avut loc pe fondul tensiunilor în creştere în Peninsula Coreea, la o zi după ce Coreea de Nord a tras o rachetă cu rază lungă de acţiune transportând un satelit în spaţiu, o lansare considerată de Coreea de Sud şi alte ţări drept un test de rachetă deghizat. 

Barca de patrulare a trecut Linia de Limită a Nordului (NLL), pe care Coreea de Nord nu o recunoaşte, în Marea Galbenă spre vestul peninsulei, la 6.55 (21.55 GMT) în apropierea Insulei Socheongdo, a declarat responsabilul. 

Agenţia sud-coreeană de presă Yonhap a declarat că barca de patrulare a traversat în ciuda mesajelor de avertizare ale marinei sud-coreene şi s-a retras după cinci focuri de avertisment trase cu un pistol, trecând înapoi NLL la aproximativ 7.15. 

Coreea de Nord a refuzat sa recunoască aşa-numita Linie de Limită a Nordului stabilită la sfârşitul Războiului din Coreea (1950-1953) şi s-a dedat la provocări frecvente cu intruziuni de nave, iar mai recent trăgând focuri de artilerie peste linie, aminteşte Reuters.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.