Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O bătrână din Spania despre care familia fusese informată că a murit din cauza Covid-19 şi a fost înmormântată a revenit la căminul în care locuia

ZF
inmormantare

O spaniolă în vârstă de 85 de ani despre care familia sa fusese informată că a murit din cauza coronavirusului şi a fost înmormântată şi-a surprins rudele revenind la căminul de bătrâni în care locuia, la nouă zile de la data anunţului cu privire la înmormântare, informează cotidianul La Voz de Galicia, citat de Reuters, potrivit news.ro.

După o încurcătură de nume, familia Rogeliei Blanco a fost informată că pensionara a murit din cauza Covid-19 la 13 ianuarie şi că înmormântarea era programată ziua următoare. Din cauza protocolului Covid, membrii familiei nu au putut fi prezenţi la înnmormântare.

Soţul femeii, Ramon Blanco, a fost copleşit de emoţii atunci când femeia a revenit sănătoasă şi în formă la căminul de bătrâni din Xove, în care locuiau împreună.

Citește și: SURSE Fostul prim-ministru Tăriceanu începe PELERINAJUJL la DNA-A pus pe masa procurorilor bunuri pentru acoperirea sechestrul de 800.000 dolari pus de Direcție

„Nu îmi venea să cred. Eu plângeam moartea soţiei mele”, a afirmat bătrânul.

De fapt, a murit o femeie care a stat în aceeaşi cameră cu Rogelia Blanco.

Fundaţia San Rosendo, care gestionează căminul de bătrâni, a precizat că acea confuzie a avut loc după ce Blanco şi alţi bătrâni testaţi pozitiv cu coronavirus au fost transferaţi la alt cămin în 29 decembrie, pentru tratamentul specific.

„Printre oamenii în vârstă transferaţi s-au numărat şi două femei care au fost plasate în aceeaşi cameră. Eroarea de identificare s-a produs în timpul procedurilor de transfer de la Xove la Pereiro de Aguiar”, a menţionat fundaţia, care şi-a exprimat regretul după „incidentul nefericit”.

Fundaţia a precizat că a cerut în instanţă să se rectifice greşeala.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.