Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O biserică se va construi la Căușeni în cinstea Sfinților Martiri Brâncoveni

Basilica.ro
Căuseni, biserică

Episcopul Basarabiei de Sud a sfințit marți piatra de temelie pentru o nouă biserică la Căușeni. Lăcașul de cult va fi închinat Sfinților Martiri Brâncoveni.

Comunitatea parohială își desfășoară activitatea într-un lăcaș de cult temporar, un paraclis construit în 2014. Aceasta este momentan singura biserică din cartierul Valul lui Traian al orașului Căușeni.

Marți, 10 noiembrie 2020, după ce a oficiat Sfânta Liturghie în paraclis, Preasfințitul Părinte Veniamin a coborât împreună cu soborul slujitor în săpătura de fundație a viitoarei biserici. A urmat slujba de sfințire a pietrei de temelie și cuvântările ierarhului, preotului paroh, ale ctitorilor și autorităților prezente.

„Încă din 2018 Părintele Mihail Cîșlaru și-a exprimat dorința de a ridica pe acest loc o biserică mare și încăpătoare pentru credincioșii acestei parohii. M-am bucurat că ați hotărât să alegeți ca hram al viitoarei biserici pe sfinții Martiri Brâncoveni, vrednici fii ai neamului nostru și mărturisitori ai credinței”, a spus PS Veniamin continuând să vorbească despre viața și martiriul lor.

Preasfinția sa a îndemnat pe cei prezenți să sprijine lucrarea, arătând evlavia față de sfinți și dorința de a urma exemplul lor.

Citește și: Măști neconforme în România: țara noastră a emis o alertă; cum să le recunoști

„Această biserică este ca o punte care leagă cele două cartiere ale orașului Căușeni”, a spus părintele episcop, „una din epoca Sfântului Constantin Brâncoveanu (Biserica ‹Adormirea Maicii Domnului› din sec. 17, n.r.), o biserică răstignită , dar care a supraviețuit și vorbește despre credința fraților noștri de pe aceste locuri și noua biserică, a cărei piatră de temelie s-a așezat astăzi, care va fi o candelă pentru neamul nostru și o poartă spre cer”.

„Să dea Domnul ca peste câțiva ani să ne bucurăm împreună de hărnicia și dragostea dumneavoastră, la sfințirea bisericii. Bisericile se construiesc cu multă jertfă, iar cei care devin ctitori sunt mereu pomeniți și își înveșnicesc numele prin fapta bună de milostenie, de aceea să fim generoși atunci când oferim pentru casa lui Dumnezeu și locul de rugăciune al comunității noastre”.

Episcopul Veniamin a dăruit parohiei o Sfântă Evanghelie și un Apostol, editate la Patriarhia Română.

Preotul Paroh Mihail Cîșlaru a mulțumit Preasfințitului Părinte Veniamin pentru îndrumări și pentru sprijinul acordat la construcția noii biserici, celor prezenți și în mod special Secretariatului de Stat pentru Culte și Guvernului României.

Guvernul României, prin intermediul Secretariatul de Stat pentru Culte, a oferit un sprijin financiar de 100.000 RON pentru noua biserică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.