Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O boală face ravagii în zonele controlate de Statul Islamic. Zeci de mii de morți

Leishmaniasis

O boală silenţioasă care provoacă apariţia de ulceraţii dureroase, febră şi scădere în greutate se propagă cu mare rapiditate în zonele controlate de grupul jihadist Statul Islamic (SI), scrie luni ziarul spaniol 'ABC'. 

Cunoscută sub numele ştiinţific de Leishmaniasis, maladia se răspândeşte mai ales din cauza condiţiilor de igienă extrem de precare. Produsă de paraziţi, ea se transmite prin înţepătura unor insecte şi se manifestă la nivel cutanat sau visceral. Dacă nu este tratată la timp, poate duce chiar la decesul celui afectat. 

Principalul focar al bolii se găseşte în oraşul sirian Raqqa, unde ar fi fost înregistrate aproximativ 100.000 de cazuri de Leishmaniasis, potrivit publicaţiei 'The Sun'.

content-image

În pofida pericolului pe care îl prezintă răspândirea bolii, militanţii jihadişti se opun, de cele mai multe ori tratamentului medical. Membri ai organizaţiei neguvernamentale 'Medici fără frontiere' au încercat, fără succes, să stăvilească propagarea rapidă a acestei afecţiuni, stimulată de sărăcia şi subnutriţia populaţiei din autoproclamatul califat. Iar în contextul escaladării violenţelor, în regiune au mai rămas doar foarte puţini medici care să combată boala.AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.