Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O bretea de pe Podul Grant a fost închisă ca urmare a lucrărilor de consolidare

www.ziare.com
poliție, mașină poliție, trafic oprit

Breteaua de urcare/coborâre dinspre Calea Griviţei spre Gara de Nord a Podului Grant a fost închisă circulaţiei de luni, după ce Primăria Capitalei a anunţat începerea lucrărilor de reabilitare şi consolidare a podului, scrie Mediafax.

Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti va începe lucrările de reabilitare şi consolidare a Podului Grant, la mai bine de 12 ani de la ultimele reparaţii, după ce o expertiză tehnică a indicat că starea tehnică a pasajului este "nesatisfăcătoare". 

Circulaţia pe breteaua de acces va fi întreruptă până la finalizarea lucrărilor. Traficul pe Podul Grant nu va fi afectat, precizează Primăria Capitalei. 

Pe breteaua închisă, Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti va executa lucrări de frezare a sistemului rutier existent, de aşternere a hidroizolaţiei şi înlocuire a elementelor de siguranţă rutieră existente (parapeţi metalici). Totodată, va fi realizată aşternerea mixturilor asfaltice, vor fi montate dispozitivele de acoperire a rosturilor, iar ulterior vor fi realizate marcajele definitive, menţionează PMB.

Citește și: O femelă de urs panda roșu, exemplar unic în România, a ajuns la Grădina Zoologică din Brașov

Lucrări similare vor fi realizate în lunile următoare şi la celelalte bretele ale pasajului (eventualele restricţii de circulaţie vor fi anunţate). Alte lucrări vor fi realizate, ulterior, la pasajul denivelat superior: lucrări de infrastructură, la structură de rezistenţă şi la suprastructură (montarea parapetului pietonal şi a celui de protecţie). Totodată, se va interveni pentru reabilitarea liniei de tramvai şi pentru asigurarea siguranţei circulaţiei (semnalizarea rutieră provizorie şi semnalizarea rutieră definitivă). 

Brigada Rutieră a Capitalei solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere montate temporar în zonă, precum şi semnalele poliţiştilor rutieri. 

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate şi semnalizate sau la culoarea verde a semaforului electric după o temeinică asigurare şi să nu staţioneze pe partea carosabilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.