Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O canadiancă de 13 ani câștigă medalia de aur la Jocurile Panamericane în skateboarding

https://www.irishtimes.com/
turneu skateboard

Canadianca Fay De Fazio Ebert, de doar 13 ani, a câştigat medalia de aur în proba de skatebaording, duminică, în cadrul Jocurilor Panamericane de la Santiago de Chile, transmite Reuters.

Prezentă vineri la ceremonia de deschidere, Ebert a concurat duminică şi a câştigat medalia de aur, iar luni era înapoi la Toronto la cursuri şi teme, dar adolescenta canadiană se anunţă una dintre marile atracţii în proba de skateboarding de la Jocurile Olimpice 2024, dacă va reuşi calificarea la Paris, conform Agerpres.

Concurând cu o pană norocoasă în cască de la Richard, una dintre cele două raţe de companie ale sale, Ebert i-a oferit tatălui său cadoul perfect de ziua lui, obţinând cel mai mare punctaj (84,66 puncte), care i-a adus aurul, podiumul fiind completat de brazilianca Raicca Ventura (82,54) şi americanca Bryce Wettstein (79,95).

''Am fost încântată, am urcat pe podium, dar m-am gândit să-mi fac doar exerciţiul, să mă distrez şi să zâmbesc. Nu găsesc cuvinte pentru a explica cât de interesant a fost'', a declarat Ebert pentru Reuters.

Ebert s-a apucat de skateboarding la vârsta de opt ani, după ce a găsit o ofertă pentru lecţii gratuite în timpul unei vacanţe şcolare. Ea a excelat însă în acest sport şi a ratat de puţin calificarea în echipa olimpică a Canadei la JO de la Tokyo.

Canadianca este în cursă pentru calificarea la Paris, unde s-ar putea întrece cu alte adolescente celebre acum, precum britanica Sky Brown, medaliată cu bronz la Tokyo, şi japoneza Kokona Hiroki, medaliată cu argint olimpic, ambele în vârstă de 15 ani.

Mama sa, Elisabeth, crede că fiica ei va rămâne cu picioarele pe pământ după acest succes: ''Va fi la fel. Toţi patinatorii o cunosc de ani de zile, toţi o iubesc. Patinează alături de oameni de 50 ani sau de copii de 10 ani. Ea a fost mereu modestă. Nu vrem să facem presiuni pentru că este încă un copil; are 13 ani, are prieteni, merge la şcoală, are o viaţă''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.