Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O capsulă SpaceX cu patru astronauți NASA a andocat la Stația Spațială Internațională

NASA
Statia Spatiala Internationala, ISS

O navă SpaceX Crew Dragon, care transporta patru astronauți din trei țări, a andocat la Stația Spațială Internațională (ISS) sâmbătă dimineața, echipajul urmând să stea în spațiu timp de șase luni, relatează CNN, potrivit mediafax.

Misiunea marchează al treilea zbor cu echipaj pentru compania lui Elon Musk și primul care folosește o rachetă și o capsulă private.

Astronauții au decolat vineri dimineață de la Centrul Spațial Kennedy din Florida și au petrecut aproape 24 de ore pe orbită. Sâmbătă dimineață, capsula s-a aliniat încet și s-a cuplat la unul dintre porturile stației spațiale.

Echipajul este format din astronauții NASA Shane Kimbrough și Megan McArthur, Thomas Pesquet de la Agenția Spațială Europeană și Akihiko Hoshide de la agenția spațială japoneză JAXA.

Citește și: BREAKING Dragnea a SCOS IEPURELE DIN PĂLĂRIE în fața judecătorilor...

Kimbrough, McArthur, Pesquet și Hoshide s-au alăturat celor șapte astronauți aflați deja la bordul stației, dintre care patru au ajuns cu o altă capsulă SpaceX Crew Dragon în noiembrie. Aceasta este unul dintre cele mai mari echipaje pe care ISS le-a găzduit vreodată. Numărul astronauților va scădea la șapte atunci când patru dintre astronauții care fuseseră la bord se vor îndrepta spre casă pe 28 aprilie.

Ani de zile, SpaceX a lucrat în cadrul unui contract în valoare de 2,6 miliarde de dolari pentru a-și dezvolta nava spațială Crew Dragon în cadrul programului comercial Crew al NASA, care, pentru prima dată în istoria agenției spațiale, a predat sarcina de a construi și testa o navă spațială către sectorul privat.

Boeing lucrează în cadrul unui contract similar pentru a-și dezvolta propria capsulă, Starliner, care este încă în faza de testare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.