Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O carte pe zi: 'Lacrimi care ard', de S.A.Cosby

uniteagainstbookbans.org
carte roman citit lectura

Doi tați. Doi fii uciși. O misiune de răzbunare. O problemă spinoasă în dezbatere: relația dintre doi homosexuali (în plus și de rase diferite) care ajung să se căsătorească și sunt nevoiți să înfrunte oprobiul unei părți violente a societății.

Scriu editorii: „Ike Randolph a ieșit din închisoare de cincisprezece ani, iar de atunci nu a mai primit nici măcar o amendă rutieră. Dar un bărbat de culoare care se trezește cu poliția la ușă știe să se teamă.

Ultimul lucru pe care se așteaptă să-l audă e că fiul lui a fost ucis împreună cu soțul acestuia, Derek, un tânăr alb. De cealaltă parte, Buddy Lee, tatăl lui Derek, încă mai are cunoștințe în lumea interlopă și vrea să afle cine i-a ucis băiatul.

Ike și Buddy Lee, doi foști deținuți care nu au în comun decât trecutul de infractori și iubirea pentru fiii lor, se aliază în dorința lor disperată de a se răzbuna. În căutarea adevărului, cei doi bărbați înăspriți își vor înfrunta prejudecățile față de băieții lor, dar și unul față de celălalt.

Provocator și alert, romanul lui S.A. Cosby este o poveste despre răzbunare sângeroasă și schimbări emoționante – și poate chiar mântuire”.

Romanul, foarte bine scris și tradus, a câștigat Premiul Barry pentru Cel mai bun roman (2022, Premiul Anthony pentru Cel mai bun roman hardcover (2022), Premiul Hammett (2021); a fost mominalizat la Premiul ITW Thriller pentru Roman hardcover și Audiobook (2022), la Los Angeles Times Book Prize pentru Mystery/Thriller (2021), la Premiul Edgar pentru Cel mai bun roman (2022), la Premiul Publicului Goodreads pentru Mystery & Thriller (2021), Nominalizat la Premiul Cartea lunii și Cartea anului (2021), la RUSA CODES Reading List for Adrenaline (2022).

Este un roman, cum scria Michael Connellly, „Superb… Ajunge drept în miezul celor mai importante întrebări din vremurile noastre”.

„Scriitura lui Cosby e vibrantă și ingenioasă, acțiunea – exuberantă și neobosită… Poate că veniți pentru premisă, dar veți rămâne pentru modul în care e spusă povestea. Cosby scrie într-un spirit al abundenței generoase și al abandonului plin de veselie”- New York Times.

S.A.Cosby – Lacrimi care ard. Traducere din limba engleză și note de Dan Doboș. Editura Crime Scene Press. 364

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.