Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O carte pe zi: 'Toți diavolii sunt aici' de Louise Penny

toti diavolii sunt aici

„Excepțional! O acțiune alertă și o poveste de familie emoționantă.” – Publishers Weekly.

„Penny este remarcabilă în descrierea vieții interioare, fie că e vorba de un criminal sau de un fiu plin de resentimente. Cei care abia se întâlnesc cu seria, dar și fanii învederați, vor citi această carte cu emoție și nerăbdare.” – People Magazine

Un roman din seria Inspectorul Gamache. Louise Penny este o autoare canadiană de romane polițiste al căror protagonist este inspectorul-șef Armand Gamache de la Secția de Omucideri a Poliției din Québec. Louise Penny a câștigat numeroase premii pentru romanele sale, printre care CWA New Blood Dagger, Arthur Ellis şi Agatha (de șapte ori) și a fost finalistă la Edgar Award for Best Novel. În 2017, Louise Penny a primit Ordinul Canadei pentru contribuția la cultura națională. De aceeași autoare, la Editura Trei au mai apărut „Lungul drum spre casă”, „Locul de unde vine lumina” și „Un om mai bun”, informează Mediafax.

Un roman care demarează lent, apoi devine stufos, cu o acțiune complictă, chiar încâlcită, multe răstunrări de situație, dar cu un final, ca în toate cărțile autoarei, luminos.

„Inspectorul-șef Armand Gamache de la Sûreté du Quebec – scriu editorii - anchetează de această dată un caz în Paris, unde nașul lui, miliardarul Stephen Horowitz, este victima unui atac. O cheie bizară găsită în posesia acestuia îl trimite pe Gamache în cele mai neașteptate locuri — din vârful Turnului Eiffel în măruntaiele arhivelor pariziene, în hoteluri de lux sau pe urmele unor opere de artă codificate. Descoperă documente și dovezi păstrate zeci de ani de nașul lui, secrete îngrozitoare care pot schimba chiar harta lumii. Curând, întreaga lui familie este prinsă într-o plasă de minciuni și amăgiri. Ca să afle adevărul, Gamache trebuie să hotărască dacă poate avea încredere în prieteni și colegi, în instinctele și în trecutul său. În familia lui. Pentru că până și în Orașul Luminilor se ascund diavolii.”

O tânără jurnalsită decoperă ceva în munții Patagoniei, este ucisă, după care, fără vreo legătură apaerntă, apar accidente și diferite părți ale lumii în care mor mii de oameni – avioane care se părbușesc, lifturi care cad în gol, trenuri care deraiază. Iar în spatele lor pare să se afle o multinațională ahtiată după miliarde, în a cărei conducere sunt cooptați foti premieri, parlamentari, diplomați, premiați Nobel, oameni fără pete aparente și, bineînțeles, departe de vreo suspiciune de conduită ilegală. „Care e diferența dintre asta și companiile din industria tutunului? Și companiile farmaceutice care continuă să vândă medicamente și când știu că ucid oameni? Companiile aeriene, care folosesc în continuare avioane despre care știu că sunt periculoase? Lifturile care se prăbușesc? Centralele nucleare care intră în funcțiune? Ingineri care continuă să folosească materiale defectuoase, inferioare? Guvernele care renunță la reglementări de dragul profitului?” În cazul romanului pe care îl semnalăm este vorba de un metal rar, descoperit într-o mină abandonată din Patagonia, care poate aduce miliarde profituri celor care îl folosesc…

Oameni care fac orice pentru bani și putere, inclusiv crime.

Louise Penny – Toți diavolii sunt aici. Traducere din limba engleză de Ioana Văcărescu. Editura Trei, colecția Fiction Cnnection Crime. 620 pag.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.