Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O centrală termică din sudul Turciei a fost evacuată, fiind ameninţată de un incendiu

swissinfo.ch
turcia incendiu

O centrală termică din sudul Turciei, aflată pe coasta Mării Egee, a fost evacuată miercuri întrucât era ameninţată de un incendiu declanşat în urmă cu o săptămână, relatează AFP.

"Centrala este în curs de a fi complet evacuată", a scris pe Twitter primarul oraşului Milas, Muhammet Tokat.

O echipă a France Presse prezentă la faţa locului a văzut pompieri, poliţie şi locuitori părăsind zona, în timp ce perimetrul centralei situate în apropierea oraşului Milas era înconjurat de flăcări.

"Flăcările au pătruns în incinta centralei termice", a mai anunţat primarul oraşului, Muhammet Tokat. În imaginile publicate pe internet de primar se putea vedea un incendiu violent la porţile centralei termice, potrivit Agerpres.ro.

Autorităţile locale informaseră anterior că rezervoarele de hidrogen utilizate pentru răcirea centralei electrice, care funcţionează cu combustibil şi cărbune, au fost golite şi umplute cu apă ca măsură de precauţie.

Incendiul a ajuns la porţile centralei în contextul în care regiunea este afectată de mai bine de o săptămână de incendii fără precedent, care au provocat moartea a opt persoane şi au distrus zone imense de pădure de-a lungul coastei de sud a Turciei.

În cursul serii, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat, într-un interviu televizat, că centrala termică "riscă să fie distrusă de incendiu".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.