Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O chitară care a contribuit la lansarea muzicii rock and roll, scoasă la licitaţie în octombrie

todayonline.com
Les Paul chitara

O chitară care a contribuit la lansarea muzicii rock and roll va fi scoasă la licitaţie pe 13 octombrie, când Christie's din New York propune spre vânzare chitara personală a inventatorului Les Paul, instrument care îi poartă numele, informează Reuters.

Chitara ''Number One'', cel mai vechi model de producţie aprobat al faimoasei chitare electrice Gibson Les Paul, este scoasă la vânzare de fiul inventatorului, Gene. Are o valoare estimată cuprinsă între 100.000 şi 150.000 de dolari, a precizat Christie's.

''Cât valorează primul avion al fraţilor Wright? Cât valorează primul bec al lui Thomas Edison? Chitara The Paul, Les Paul Number One, a fost cea mai importantă realizare a sa'', a spus Gene joi.

Pe măsură ce chitarele acustice îşi pierdeau supremaţia, Gibson şi Les Paul s-au asociat în anii '1950 pentru a lansa o chitară electrică cu corp solid, potrivit Agerpres.ro.

Instrumentul pe care l-au produs a devenit unul dintre cele mai emblematice chitare electrice, la care au interpretat muzicieni precum Jimmy Page, Pete Townshend, Jeff Beck şi Duane Allman.

''Şi ceea ce chitariştii rock and roll de la începuturile anilor '60 au conştientizat este că aceasta este o maşinărie perfectă pentru rock and roll'', a spus Gene Paul. ''Este un instrument care poate fi dat la volum maxim, conectat la un amplificator de 100 de waţi. Are abilitatea de a crea o distorsiune atunci când volumul este dat atât de tare, dar o distorsiune care este controlabilă''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.