Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O cineastă afgană premiată la Cannes a reuşit să fugă din Kabul cu ajutorul guvernului francez

CNN
Kabul aeroport

Shahrbanoo Sadat, o regizoare afgană în vârstă de 31 de ani, premiată în 2016 în secţiunea Quinzaine des Realisateurs de la Cannes, a reuşit să fugă din Kabul cu ajutorul guvernului francez, a informat luni compania de producţie Adomeit Film, citată de EFE.

"Anunţăm că regizoarea afgană Shahrbanoo Sadat a reuşit să fugă. Cu ajutorul guvernului francez şi al multor alte persoane, Shahrbanoo a reuşit acest lucru împreună cu nouă membri ai familiei sale, în mijlocul mulţimii şi al controalelor talibane de la aeroportul din Kabul", a anunţat Adomeit Film, potrivit agerpres.ro.

Pe aeroport, "militarii francezi s-au ocupat de securitatea cineastei şi a familei sale. Să luăm legătura cu Shahrbanoo Sadat este complicat în acest moment, dar ne-a confirmat că se află la Abu Dhabi (capitala Emiratelor Arabe Unite, n.r.) şi că, în curând, se va îmbarca într-un zbor spre Europa", au adaugat reprezentanţii Adomeit Film.

Shahrbanoo Sadat este regizoarea filmului afgan "Wolf and Sheep", lungmetrajul său de debut care a câştigat în anul 2016 trofeul Art Cinema Award în Quinzaine des Realisateurs, o secţiune paralelă a Festivalului de Film de la Cannes.

Sadat, care a regizat şi filmul "The Orphanage" (2019), îşi exprimase îngrijorarea în ceea ce priveşte rămânerea ei în Afganistan după ce talibanii au ajuns la putere în mai puţin de două săptămâni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.