Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O cisternă de 20 de tone a sosit din Bulgaria pentru a prelua soda caustică de pe DN 5B, lângă Giurgiu

ISU Argeș
cisterna

O cisternă cu o capacitate de 20 de tone a sosit din Bulgaria în România, pentru a prelua soda caustică din cisterna răsturnată în această dimineaţă pe DN 5 B, la ieşirea din localitatea Schitu, judeţul Giurgiu, pe sensul de mers spre localitatea Ghimpaţi, potrvit Agerpres.

"În urmă cu puţin timp la locul accidentului, a sosit o cisternă de mare capacitate pentru a prelua cantitatea de 20 de tone de sodă caustică ce se află în cisterna răsturnată. Maşina de mare tonaj a fost trimisă de firma din Bulgaria care efectua transportul de sodă caustică de la o firmă din România pentru o firmă din Ruse, Bulgaria. Până acum a fost mutată în noul mijloc de transport aproape jumătate din cantitatea de sodă caustică aflată în cisterna răsturnată, respectiv zece tone", a declarat joi, presei, purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

Acţiunea este urmărită cu mare atenţie de echipajele de pompieri, poliţişti şi specialişti ai Gărzii de Mediu Giurgiu sosiţi la faţa locului.

În această dimineaţă o cisternă încărcată cu sodă caustică condusă de un şofer bulgar s-a răsturnat pe DN 5 B la ieşirea din localitatea Schitu, pe sensul de mers spre Ghimpaţi.

Citește și: Fotografie de ultim moment! Marcel Vela, imagine cu leul apărut în videoclipul lui Dani Mocanu

Şoferul s-a autoevacuat şi nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Mihăileşti ai ISU Giurgiu asigură măsurile PSI pentru că soda a început să se scurgă.

La faţa locului este aşteptată şi o macara de mare tonaj pentru a repune cisterna răsturnată pe roţi.

Potrivit IPJ Giurgiu, cisterna răsturnată era condusă de un şofer bulgar în vârstă de 62 de ani care a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat cu cisterna în şanţul de la marginea drumului.

Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că şoferul nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.