Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O clădire cu trei etaje, unde vor funcționa Morga, Medicina Legală și laboratoarele criminaliștilor se construiește în curtea Spitalului Județean Galați

morga

O clădire cu trei etaje, unde vor funcționa Morga, Medicina Legală și laboratoarele criminaliștilor se construiește în curtea Spitalului Județean Galați cu fonduri de la bugetul județului. Investiția se ridică la 11 milioane de lei și trebuie să fie gata în 12 luni, anunță MEDIAFAX.

În curtea Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Galaţi se va construi o clădire cu trei etaje, destinată Serviciului de Prosectură şi Medicină Legală. De asemenea, în interior vor fi laboratoare pentru criminalişti, amfiteatre pentru studenţii de la Facultatea de Medicină şi spaţii pentru depozitarea reactivilor medicali.

Citește și: VIDEO 'Avem obligația să apărăm Constituția' - A început ședința Senatului în care se dezbate autonomia Ținutului Secuiesc

Investiția este a Consiliului Judeţean Galați și se ridică la peste 11 milioane de lei, bani din bugetul judeţean.

Investiţia prevede şi dotarea clădirii cu toate echipamentele necesare, iar termenul de execuţie a lucrării este de 12 luni.

„Demarăm o nouă investiţie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Vom muta secţia de Prosectură şi Medicină Legală într-o clădire nouă, dotată conform normelor în vigoare. În acest moment, spaţiul folosit de medicii legişti este impropriu, astfel că era nevoie de această investiţie. Noua secţie de Prosectură şi Medicină Legală va avea laborator de Anatomie Patologică, cameră rece, săli de necropsie, laborator pentru analize toxicologice, spaţii pentru depozitarea reactivilor medicali şi un amfiteatru la ultimul etaj, care va fi folosit pentru activităţile didactice ale studenţilor de la Facultatea de Medicină”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Spitalul Judeţean din Galaţi trece prin mari transformări, anterior acestei investiii fiind demarată, marți, și o altă lucrare în valoare de peste 8 milioane de euro, la finalul căreia clădirea va fi reabilitată termic şi va produce energie din surse regenerabile.

Citește și: Statistică RUȘINOASĂ: Eurostat anunță că România e CAMPIOANĂ la accidente de muncă și angajați MORȚI în câmpul muncii

Tot la spitalul gălăţean se modernizează şi se extinde Unitatea de Primiri Urgenţe, se transformă clădirea ambulatoriului, sunt construite o parcare supraetajată cu heliport, un imobil cu apartamente pentru personalul medical şi un buncăr pentru tratamentul pacienţilor cu cancer.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.