Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O colaboratoare a lui Navalnîi, condamnată după o acţiune împotriva unui presupus agent al FSB

Twitter
Alexei Navalnîi

Un tribunal rus a condamnat-o joi la o pedeapsă cu suspendare pe o aliată a opozantului încarcerat Aleksei Navalnîi, acuzată că a violat domiciliul unui presupus agent al FSB, serviciul rus de securitate, relatează AFP potrivit Agerpres.

La sfârşitul lui decembrie, Liubov Sobol s-a deplasat la locuinţa acestui presupus agent, Konstantin Kudriaţev, despre care echipa lui Navalnîi susţine că a reuşit să-i întindă o capcană pentru a mărturisi otrăvirea opozantului vara trecută.

Pe 21 decembrie, Aleksei Navalnîi a difuzat un video al unei conversaţii telefonice cu Kudriaţev, în care acesta din urmă, crezând că vorbeşte cu un responsabil al serviciilor de informaţii, recunoaşte că serviciile secrete ruse l-au otrăvit pe celebrul opozant al Kremlinului.

După ce a încercat să vorbească cu Konstantin Kudriaţev la domiciliul său din Moscova, Liubov Sobol a fost urmărită pentru "violare de domiciliu cu ameninţări sau folosirea violenţei".

Ea a fost condamnată cu suspendare la un an de muncă în folosul comunităţii, a anunţat joi serviciul tribunalelor din Moscova pe contul său de Telegram. Ea ar urma, de asemenea, să plătească lunar 10% din veniturile sale statului în această perioadă.

Avocatul lui Liubov Sobol a anunţat că ea va face apel.

Purtătoarea de cuvânt al lui Navalnîi, Kira Iarmîş, a dat asigurări că această condamnare nu o va împiedica pe Liubov Sobol, o figură în ascensiune a opoziţiei, să se prezinte la alegerile legislative din septembrie.

Aleksei Navalnîi a supravieţuit în august anul trecut otrăvirii cu un agent neurotoxic dezvoltat de armata sovietică.

El îi acuză pe preşedintele Vladimir Putin şi FSB-ul că au încercat să-l elimine, ceea ce puterea rusă dezminte, refuzând până acum şi deschiderea unei anchete asupra tentativei de asasinat.

După cinci luni de convalescenţă în Germania, Navalnîi a fost arestat încă de la întoarcerea la Moscova, apoi judecat rapid şi condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare pentru încălcarea controlului judiciar în cadrul unui alt dosar.

Susţinătorii lui Navalnîi au fost arestaţi cu regularitate şi supuşi presiunilor. Joi, echipa sa de la Irkuţk, din Siberia, a anunţat că sediul în care îşi desfăşoară activitatea a fost percheziţionat de poliţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.