Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O colecţie de 80 de obiecte cu însemne naziste vor fi expuse la Muzeul Holocaustului din Buenos Aires

Ebraismo in pillole
Germania nazista

Un ansamblu de 80 de obiecte cu însemnele celui de-al III Reich au fost înapoiate muzeului consacrat Holocaustului din capitala Argentinei. Joi, instituţia a anunţat că aceste vestigii - descoperite la un colecţionar în 2017 - se vor alătura colecţiei permanente, scrie Le Figaro preluat de news.ro

Instituţia a anunţat că aceste piese au aparţinut membrilor regimului care s-au refugiat în această ţară din America Latină.

Printre obiecte figurează în special un profil în relief al lui Adolf Hitler, o lupă care i-ar fi putut aparţine Führerului şi o acvilă imperială a celui de-al III-lea Reich.

Aceste sculpturi şi piese artizanale vor fi expuse la muzeu începând din 1 decembrie, data redeschiderii muzeului care a trecut printr-un proces de renovare.

Cele mai multe dintre obiecte proveni din Germania.

Mii de nazişti, dar şi croaţi şi fascişti italieni s-au instalat în Argentina la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. Ei au beneficiat de complicitatea preşedintelui din epocă, generalul Juan Peron, care a fost la putere între 1946 şi 1955. Argentina a primit şi evrei care au fugit în urma persecuţiilor şi din lagărele de concentrare. Comunitatea evreiască argentiniană este de altfel cea mai importantă din America Latină: 300.000 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.