Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O comisie parlamentară recomandă o strategie mai eficientă de combatere a hackerilor, în SUA

securitate cibernetica

SUA au nevoie de un coordonator pentru securitate cibernetică la cel mai înalt nivel şi de o strategie mai bună de ''descurajare'' contra piraţilor informatici şi altor ameninţări cibernetice, a subliniat o comisie mandatată de Congresul american, într-un raport publicat miercuri, relatează AFP.

Această comisie, alcătuită din congresmeni republicani şi democraţi şi din experţi din sectorul privat, a formulat în total peste 80 de recomandări, mergând de la reforme la nivelul puterilor executive şi legislative la o cooperare mai bună cu aliaţii pentru securizarea spaţiului digital, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Robert Turcescu îl bagă în corzi Raed Arafat: Vreo 600-700 de persoane în același spațiu vreme de câteva ore

''Realitatea este că noi suntem în mod grav în pericol în spaţiul cibernetic'', au subliniat într-un comunicat Angus King şi Mike Gallagher, co-preşedinţi ai Comisiei Solarium privind spaţiul cibernetic, numele unui proiect de politică externă din mandatul preşedintelui Dwight D. Eisenhower (1953-1961).

Grupul de experţi a recomandat în special crearea unui post de ''director naţional cibernetic'' la Casa Albă care ar trebui să coordoneze activitatea guvernului şi a sectorului privat în domeniul securităţii cibernetice.

Citește și: Avertisment dur: Nu cred că virusul mai poate fi oprit

O altă recomandare din raport este elaborarea unei strategii de descurajare mai viguroase pentru a le arăta piraţilor informatici că pot suporta sancţiuni dure pentru faptele ilegale comise.

''Astăzi, majoritatea actorilor cibernetici nu se simt descurajaţi să vizeze datele noastre personale şi infrastructurile noastre publice. Prin incapacitatea sau reticenţa noastră de a identifica şi pedepsi adversarii noştri cibernetici, noi semnalăm că amestecul în alegerile americane sau furtul a miliarde de dolari din proprietatea intelectuală este acceptabil'', menţionează raportul citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.