Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O companie de curierat la care munceau 45 de persoane fără forme legale a fost sancţionată cu 300.000 de lei de inspectorii ITM

itm

Un angajator care presta activităţi de curierat a fost sancţionat cu amendă în valoare de 300.000 de lei, după ce inspectorii de muncă din Capitală au identificat 45 de persoane care lucrau la respectiva societate fără forme legale, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti, transmis luni AGERPRES.

"În primele săptămâni ale lunii septembrie, Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti a efectuat peste 550 controale, la angajatori de pe raza municipiului Bucureşti. În cadrul acţiunii de control privind identificarea muncii nedeclarate, inspectorii de muncă au identificat 90 de persoane care prestau activitate fără forme legale de muncă. Dintre acestea, numai la un singur angajator care presta activităţi de curierat au fost identificate 45 de persoane prestau activitate fără forme legale de muncă", se menţionează în comunicat, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ion Cristoiu: Bătălia pentru București este pentru cine va câștiga alegerile parlamentare

Potrivit sursei citate, valoarea totală a amenzilor aplicate ca urmare a controalelor efectuate în perioada menţionată a fost de 1.020.200 lei.

Acţiunea de control a fost coordonată de către inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti, Constantin Bujor, şi a avut ca scop identificarea muncii nedeclarate, precum şi verificarea modului de respectare a prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

ITM Bucureşti precizează că acţiunea desfăşurată s-a realizat cu respectarea tuturor măsurilor stabilite şi dispuse prin acte normative privind protecţia împotriva SARS-COV-2.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.