Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O companie din Ungaria a dezvoltat un dispozitiv de purificare a aerului menit să prevină răspândirea noului coronavirus

iStock
ungaria steag

O companie din Ungaria a dezvăluit un dispozitiv despre care afirmă că poate preveni prin dezinfecţie şi umidificare răspândirea noului coronavirus prin aer, relatează luni MTI.

Dispozitivul, dezvoltat de compania CYX Kft cu finanţare UE între septembrie 2021 şi decembrie 2022, filtrează şi distruge virusurile şi alţi agenţi patogeni, precum bacteriile şi sporii fungici, înainte de a se putea răspândi între oameni, potrivit Agerpres.

Creşterea producţiei în masă a dispozitivului, care poate, de asemenea, reduce particulele în suspensie PM2,5, este în curs şi dispozitivul urmează să ajungă pe piaţă în al doilea trimestru al anului 2023, a anunţat luni compania ungară.

Uniunea Europeană a furnizat 697 de milioane de forinţi (1,7 milioane de euro) ca sprijin pentru proiectul în valoare de 995 de milioane de forinţi, în cadrul Programului Operaţional de Inovare şi Dezvoltare Economică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.