Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O companie franceză, implicată într-un dosar de dare de mită în Ungaria: mită de peste 8 milioane de euro

facebook.com
frauda alerta

Parchetul ungar a inculpat patru persoane, printre care un responsabil de rang înalt al companiei Alstom, pentru dare de mită într-un dosar referitor la achiziţia de trenuri de metrou, în urma unei licitaţii câştigate de un consorţiu condus de compania franceză, transmite MTI, relatează Agerpres.

Citește și: Fostul primar al Romei a fost achitat într-un dosar de fraudă fiscală: 'Adevărul şi justiţia au învins'

Responsabilul Alstom este acuzat de dare de mită, în sumă de mai multe milioane de euro, într-un caz implicând achiziţia de către compania de transport din Budapesta BKV de trenuri pentru liniile de metrou M2 şi M4, potrivit unui comunicat dat publicităţii miercuri de procurorul Imre Keresztes.

Pentru a realiza acest plăţi între 2007 şi 2009, Alstom a semnat trei contracte fictive de consultanţă cu firme din Danemarca şi Austria care au ajutat la transferul unor sume totalizând 8.463.643 de euro, a precizat procurorul Keresztes.

Parchetul a audiat şase suspecţi, reţinând pentru inculpare patru dintre ei - doi cetăţeni ungari, un austriac şi un american, menţionează comunicatul.

Ancheta a fost ordonată în ianuarie 2011 şi a fost întreprinsă iniţial de biroul naţional de reacţie rapidă al poliţiei, fiind transferată ulterior către parchet, în septembrie 2016.

Oficiul European Antifraudă OLAF a deschis o investigaţie în februarie 2012 şi i-a transmis recomandarea sa procurorului-şef ungar în noiembrie 2016, parţial pe baza probelor identificate de ancheta în desfăşurare în Ungaria.

În martie 2019, parchetul a anunţat că numărul suspecţilor a crescut la şase, dar că printre aceştia nu se află figuri publice.

O altă anchetă se desfăşoară în legătură cu proiectul magistralei 4 de metrou, însă deocamdată nu au avut loc audieri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.