Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O companie municipală vrea să cumpere tractoare și mașini de tocat crengi, de 8,8 milioane lei

www.stiripesurse.ro
pădure, păduri, copaci

Compania Municipală Întreţinerea Arborilor Bucureşti SA a lansat o licitație prin care vrea să achiziționeze echipamente „agricole și forestiere” în valoare de peste 8,8 milioane de lei. În august, compania a primit din partea Consiliului General o majorare de capital de peste 50 de milioane de lei, scfie Mediafax.

Una dintre cele 22 de companii municipale înființate de Primăria Capitalei anul trecut, cea pentru Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde, a lansat recent o licitație prin care vrea să achiziționeze mai multe utilaje speciale, agricole și forestiere, potrivit portalului de licitații publice SICAP.

Astfel, compania, al cărei acționar este Consilliul General al Municipiului București, vrea să achiziționeze „Autovehicule cu utilizare specială, Utilaje agricole și forestiere pentru pregătirea sau cultivarea solului și întreținerea spațiilor verzi ; Autospecială 4 x 2 cu suprastructură de transport containere tip carlig (hook lift), 1 bucata; cupă container tip Abroll, 2 bucăți; cisternă container tip Abroll. Autospecială transplantator arbori, 1 bucată”, se arată în anuțul de participare.

De asemenea, Municipalitatea intenționează să mai achiziționeze „freză de rădacini, 1 bucată; b. Tocător crengi pe șasiu; Utilaj multifuncțional pentru pregătirea solului tip buldoexcavator cu accesorii, 1 bucată; Tractor agricol pentru întreținerea și cultivarea solului cu dotări specific”, etc.

Investiția companiei pentru aceste utilaje se ridică la peste 8,8 milioane de lei, fără TVA, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este 19 octombrie 2018, ora 15.00.

Potrivit unui proiect al Consiliului General al Municipiului București, din luna martie, Compania Municipală Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde Bucureşti SA beneficia de un buget de aproximativ 27 de milioane de lei și estima cheltuieli tot de 27 de milioane de lei pe parcursul anului 2018. În luna august, însă, CGMB a aprobat un alt proiect prin care bugetul companiei a fost majorat cu 51,8 milioane de lei.

„Scopul majorării capitalului social al Companeii Municipale Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde Bucureşti SA este acela de a susţine financiar activitatea companiei, în vederea îndeplinirii obiectului de activitate prin asigurarea necesarului de fonduri pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii societăţii”, se arată în proiectul de hotărâre votat în luna august de CGMB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.