Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O conducta de amoniac din regiunea Harkov a fost ținta unor atacuri repetate din partea trupelor ruse - guvernator local ucrainean

Forțele ruse au tras în mod repetat asupra unei conducte de amoniac din regiunea ucraineană Harkov, a declarat marți un guvernator local, care a precizat că este vorba de o conductă potențial esenţială pentru extinderea unui acord care permite exportul în siguranță de cereale și îngrășăminte din porturile de la Marea Neagră, scrie Rador.

Prelungirea, luna viitoare, a Inițiativei privind cerealele din Marea Neagră, un pact încheiat în iulie 2022 pentru a contribui la soluționarea unei crize alimentare globale, ar putea depinde de redeschiderea conductei. Conducta de amoniac, cea mai lungă din lume, se întinde pe o distanță de aproximativ 2.470 de kilometri, pornind de la Togliatti din Rusia, pe râul Volga şi ajungând în trei porturi de la Marea Neagră.

Conducta a fost închisă de la invazia Moscovei în Ucraina, în februarie 2022. Nu au fost înregistrate scurgeri de amoniac după bombardamentele de marți seara, care au lovit conducta în apropierea satului Masiutivka și de la un bombardament din timpul nopții în apropierea satului Zapadne, a declarat Oleg Sinehubov, guvernatorul regiunii ucrainene Harkov. "Nu există nicio amenințare la adresa vieții și sănătății oamenilor", a declarat Oleg Sinehubov pe aplicația de mesagerie Telegram. Reuters nu a putut verifica în mod independent informaţiile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.