Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O conductă stă în calea noii ambasade chineze din Noua Zeelandă

zf.ro
China

China vrea să mute o conducta de canalizare înainte de a construi o nouă ambasadă în Noua Zeelandă, invocând motive de securitate, potrivit Reuters.

Ambasada Chinei din capitala Wellington și autoritățile din Noua Zeelandă au confirmat vineri că poartă discuții privind mutarea unei conducte de canalizare care trece pe sub șantierul viitoarei ambasade chineze.

China a primit acordul de a construi o nouă clădire pentru ambasadă în 2018, dar situl a rămas neamenajat. Conducta de canalizare are un diametru de 800 mm și se află în subsolul amplasamentului.

Un purtător de cuvânt al ambasadei a spus că s-a discutat cu consiliul municipal din Wellington cu privire la ceea ce trebuie făcut în legătură cu conducta „pentru a crea condițiile necesare astfel încât construcția ambasadei să continue".

Purtător de cuvânt al consiliului municipal a declarat că multe clădiri au țevi sub ele, așa că nu ar trebui să fie o problemă.

„Cu toate acestea, înțelegem de ce ambasada poate considera că țevile reprezintă un risc de securitate", a spus purtătorul de cuvânt, fără a enumera riscuri specifice.

Purtătorul de cuvânt al ambasadei a subliniat și îngrijorarea cu privire la „întreținerea viitoare și posibila reparație" ale conductei.

Reprezentantul primăriei a precizat că ambasada va trebui să plătească orice costuri pentru relocarea conductei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.