Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O consultare publică privind politica de promovare a produselor agroalimentare a fost lansată de Comisia Europeană

uniunea-europeana

Comisia Europeană a lansat vineri o consultare publică privind politica UE de promovare a produselor agricole şi alimentare, în cadrul unei evaluări globale a politicii actuale, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar, potrivit Agerpres.

Consultarea urmăreşte să înregistreze reacţiile cetăţenilor şi ale părţilor interesate cu privire la eficacitatea şi relevanţa măsurilor actuale, la coerenţa acestora cu acţiunile UE din alte domenii şi cu privire la valoarea adăugată a implementării acestei politici la nivelul UE.

Obiectivul politicii UE de promovare a produselor agricole şi alimentare este stimularea competitivităţii şi a consumului produselor provenind din UE, în interiorul şi în afara Uniunii. Acţiunile de promovare contribuie la sensibilizarea consumatorilor cu privire la meritele produselor agricole şi ale metodelor de producţie din UE şi sunt menite să facă cunoscute produsele cu indicaţii geografice protejate şi produsele bio.

Citește și: PROTEST Presa din Timișoara, scrisoare DESCHISĂ către Iohannis și Orban și către Parlament privind JIGNIRLE aduse de primarul Nicolae Robu jurnaliștilor .

Consultarea va fi deschisă timp de 18 săptămâni, precizează Comisia Europeană.

"Produsele agricole şi alimentare europene sunt bine cunoscute pentru nivelurile lor ridicate de siguranţă şi de calitate. Politica noastră de promovare contribuie la menţinerea acestei reputaţii bune şi la sprijinirea competitivităţii produselor noastre la nivel mondial. Dar este important să ne asigurăm că facem acest lucru într-un mod cât mai eficient şi mai rentabil, contribuind în acelaşi timp la producţia şi consumul durabile. Prin urmare, punctele de vedere ale părţilor interesate din UE sunt foarte valoroase pentru noi şi aştept cu interes evaluarea şi ideile lor de îmbunătăţire", a declarat comisarul pentru agricultură, Janusz Wojciechowski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.