Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O copie a unui material solo înregistrat în 1992 de unul dintre componenții trupei Nirvana a fost vândută pe eBay

infomusic.ro
dave grohl si violet grohl

O copie a unui material solo înregistrat în anul 1992 de muzicianul american Dave Grohl, cunoscut ca fostul baterist al trupei Nirvana și solistul și chitaristul formației Foo Fighters, a fost vândut pe ebay.com pentru suma de 565,55 de dolari, relatează contactmusic.net, potrivit Mediafax.

Caseta a fost înregistrată sub titulatura "Late!" și conținea zece înregistrări demo. O parte dintre acestea au fost ulterior reînregistrate pentru cele două formații din care a făcut sau face parte artistul. Materialul a purtat, în original, numele de "Pocketwatch", și a fost lansat în 1992 de casa de discuri Simple Machines, în prezent desființată. Aceasta l-a publicat în cadrul seriei "Took Cassette Series".

Ulterior, Grohl a primit invitația de a lansa piesele de pe casetă sub formă de CD, oportunitate pe care a refuzat-o.

Citește și: Jussie Smollett a scăpat de acuzaţia că și-ar fi înscenat un atac rasist și homofob

Caseta nu este singurul obiect legat de istoria trupei Nirvana care a fost pus la vânzare în ultima lună. Halatul de pacient purtat de solistul Kurt Cobain în timpul concertului susținut de Nirvana la festivalul englez Reading în 1992 a fost scos recent la licitație, iar experții estimează că articolul de îmbrăcăminte sanitar va fi cumpărat pentru 50.000 de dolari. Hainele au fost purtate de artist pentru a lua în derâdere zvonurile despre sănătatea lui precară, dar au devenit ulterior cele purtate la ultimul concert susținut de Nirvana în Marea Britanie înainte de sinuciderea lui Cobain în aprilie 1994.

În vârstă de 50 de ani, cântărețul şi chitaristul Dave Grohl a înfiinţat trupa Foo Fighters în 1995, în Seattle, după ce grupul Nirvana, unde cânta la tobe, s-a destrămat, în urma sinuciderii lui Kurt Cobain, în 1994. De-a lungul unei cariere de peste 20 de ani, Foo Fighters a lansat nouă materiale discografice de studio - cel mai recent în 2017 și intitulat "Concrete & Gold" -, dintre care patru au primit premiul Grammy pentru cel mai bun album rock al anului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.