Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O creştere de durată a preţului petrolului ar afecta creşterea economică şi inflaţia, spune un oficial BCE

petrol

Creşterea economică ar avea de suferit iar inflaţia s-ar putea majora dacă tendinţa actuală de apreciere a preţului petrolului, în urma atacurilor asupra instalaţiilor petroliere din Arabia Saudită, se va dovedi un fenomen de durată, a declarat marţi Francois Villeroy de Galhau, guvernatorul Băncii Centrale a Franţei şi membru în consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Într-o conferinţă care a avut loc la Londra, Francois Villeroy de Galhau a declarat că evoluţia preţul petrolului se adaugă incertitudinilor economice declanşate de tensiunile comerciale dintre SUA şi China precum şi de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

"Este prea devreme să tragem concluzii pripite. Ar trebui să supraveghem cu atenţie consecinţele de pe piaţa petrolieră, care se caracterizează printr-o ofertă mai degrabă suplă şi o cerere limitată. Dacă se va prelungi, ultimul şoc petrolier ar putea creşte inflaţia şi ar afecta creşterea economică", a spus Francois Villeroy de Galhau.

Citește și: Fostul șef INML a luat foc! “Rezultatele noastre sunt infailibile”

De asemenea, acesta a promis că organismele de reglementare vor urmări cu foarte mare atenţie evoluţia aşa-numitelor criptomonede stabile, sau 'stablecoin', cum este proiectul Libra al reţelei sociale Facebook. "Stable coins' sunt diferite de activele speculative precum Bitcoins. Cu toate acestea, organismele de reglementare vor urmări cu foarte mare atenţie evoluţiile la nivel global şi, vă rog să mă credeţi că la fel vom face şi noi", a spus Villeroy. Potrivit acestuia, o echipă de lucru condusă de Benoit Coeure va da publicităţii recomandările sale în luna octombrie cu privire la Libra.

Referitor la Brexit, Francois Villeroy de Galhau a declarat că autorităţile bancare europene sunt pregătite pentru o eventuală ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord negociat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.