Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O criză se profilează la frontiera americano-mexicană, avertizează Mike Pompeo

mike pompeo

O criză se profilează la frontiera americano-mexicană, a declarat vineri secretarul de Stat american, Mike Pompeo, aflat în vizită în Mexic, în timp ce o caravană de mai multe mii de migranţi din Honduras se pregătesc să încerce să intre în Mexic pentru a ajunge apoi în Statele Unite, transmite AFP preluată de agerpres.

"Preşedintele Trump a exprimat clar principala problemă cu care ne confruntăm. O criză se profilează rapid, cu un număr record de migranţi", a explicat, într-o conferinţă de presă, şeful diplomaţiei americane, alături de omologul său mexican Luis Videgaray, înainte de a discuta cu preşedintele mexican Enrique Pena Nieto.

"Mexicul, ca orice ţară în care prevalează statul de drept, va aplica legea, dar întotdeauna de o manieră umanitară", a arătat Videgaray.

Joi, preşedintele american a ameninţat că va închide frontiera cu Mexicul dacă autorităţile mexicane nu vor bloca această caravană de migranţi din Honduras.

'Trebuie să cer în termenii cei mai fermi Mexicului să stopeze acest asalt. Dacă nu reuşeşte, voi cere armatei SĂ ÎNCHIDĂ FRONTIERA NOASTRĂ DE SUD!', a avertizat el într-o postare pe Twitter.

Mexicul a desfăşurat mai multe sute de poliţişti de intervenţie în apropiere de frontiera cu Guatemala pentru a face faţă valului masiv al acestor migranţi care fug de sărăcia şi violenţa din Honduras.

Câteva mii de astfel de migranţi se aflau vineri la Tecun Uman, în Guatemala, de unde se pregătesc să încerce să treacă în Mexic în speranţa de a ajunge în SUA.

"Îi vom aştepta pe cei care sunt încă pe drum şi care nu sunt foarte departe", a explicat pentru AFP Mario Mejia, 46 de ani, aflat pe o stradă din respectivul oraş-frontieră din Guatemala.

Asemeni lui, peste 3.000 de persoane din Honduras au ajuns în mici grupuri în ultimele zile la Tecun Uman, unde s-au adăpostit în biserici, săli municipale, cazarme de pompieri.

În urmă cu puţin timp, un jurnalist al AFP a constatat că mii de migranţi au trecut în forţă frontiera între Guatemala şi Mexic la Tecun Uman, cu obiectivul de a ajunge în Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.