Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O cunoscută judecătoare face praf apelul celor 12 ambasade

m.luju.ro
madalina elena dardeci

Mădălina Elena Dârdeci, judecătoare la Tribunalul Bucureşti, susţine că nu are nevoie de apelurile ambasadelor în sensul respectării statului de drept și că își dorește să vadă asemenea reacții și în cazul modificărilor peste noapte a codurilor, făcute prin OUG.

"Ca judecător, independent și inamovibil, nu am nevoie ”de apelurile” ambasadelor în sensul respectării statului de drept.

Ca cetățean, al unui stat membru UE, nu simt nevoia ca ambasadele să mă bată pe umăr și să îmi spună cum trebuie să se legifereze în țara mea.

Ca judecător, independent și inamovibil, mi-aș fi dorit să văd o asemenea reacție și când a fost vorba despre arhiva SIPA, modificări peste noapte ale codurilor, făcute prin OUG uri, și despre Protocoale sau/și supralegiferare prin hotărâri CSAT!

Ca cetățean, al unui stat membru UE, nu simt nevoia să văd că, anumite ambasade, fac parte din categoria celor care se pricep la toate!

Dacă legile încalcă Constituția, asta doar CCR va stabili și nu altcineva!", susține Mădălina Elena Dârdeci.

Citește și: Prețul petrolului, creștere GALOPANTĂ: întreaga lume așteaptă decizia SUA

Ambasadele a douăsprezece state - Belgia, Canada, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Suedia şi Statele Unite ale Americii - au transmis joi o declaraţie comună în care fac apel la toate părţile implicate în modificarea Codului Penal şi a Codului de procedură penală să evite schimbările care ar slăbi statul de drept sau capacitatea României de a lupta împotriva infracţionalităţii şi corupţiei. Acestea îşi exprimă îngrijorarea că mai multe modificări propuse Codurilor penale pot împiedica cooperarea internaţională în domeniul aplicării legii şi pot afecta negativ lupta împotriva infracţiunilor violente, a infracţionalităţii organizate transfrontaliere, a infracţiunilor financiare şi a traficului de droguri şi de fiinţe umane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.