Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O cunoscută judecătoare reacţionează dur la cazul procuroarei Alexandru: 'Corupţia nu o putem opri prin abuzuri. Nu avem dreptul să stăm nepăsători'

Nancyscime.com
justitie subjugata

"O justiţie cu adevărat măreaţă este aceea care îşi recunoaşte greşelile." - Este reacţia judecătoarei Adriana Stoiculescu, preşedintele Tribunalului Timiş, cazul grav al procuroarei Mariana Alexandru, dezvăluit recent de STIRIPESURSE.RO.

În anul 2014, procurorul DNA Mariana Alexandru s-a pensionat chiar când instrumenta dosarul Gala Bute - ea fiind cea care a infirmat soluţia iniţială dată în cauză. Aceasta a aflat abia acum că avea un dosar la DNA, folosit pentru a o forţa să plece la pensie. Dosarul a fost clasat pe 6 august 2018, pe motiv că faptele nu există. Mariana Alexandru, în prezent consiliera şefului DIICOT, a anunţat că va depune plângere penală împotriva celor responsabili.

Vezi toate detaliile aici: EXCLUSIV - Unul dintre cele mai grave abuzuri din istoria DNA: Procuroarea Mariana Alexandru, 'eliminată' printr-un dosar fabricat, clasat după patru ani

Judecătoarea Adriana Stoicescu, preşedintele Tribunalului Timiş, reacţionează la abuzul comis în cazul procuroarei Alexandru. Într-o declaraţie pentru STIRIPESURSE.RO, aceasta afirmă că "o justiţie cu adevărat măreaţă este aceea care îşi recunoaşte greşelile".

"Dacă vom rata şi acest moment, vom rămâne la stadiul in care legile sunt făcute pentru o justiţie selectivă.

Dacă vom rata şi acest moment, vom vorbi despre abuzuri şi vieţi distruse până când vom fi scuipaţi pe stradă şi nimeni, dar absolut nimeni nu va sări în apărarea noastră.

Dacă vom rămâne tăcuţi, ascunşi în birouri, dacă vom întoarce capul în altă parte, la fel ca până acum, vom asista neputincioşi la parada dosarelor penale pe numele magistraţilor cu adevărat independenţi şi incomozi, întocmite pe genunchi, la plângerea vreunui deţinut, supărat că a fost trimis după gratii.

Nu avem dreptul să stăm nepăsători în faţa celor 300 de dosare, aşa cum nu avem dreptul să ne prefacem că tot ce se spune este o invenţie, menită să ne discrediteze.

Corupţia nu o putem opri prin abuzuri; în acest mod dovedim că nu suntem departe de ei…

Când un procuror cu o carieră de 30 de ani este tratat 4 ani ca un potenţial infractor şi nimeni nu spune nimic, înseamnă că ne merităm soarta.

Şi le transmitem marilor corupţi ai patriei că noi dormim, iar ei pot fura liniştiţi", mai afirmă judecătoarea Adriana Stoicescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.