Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O cunoscută organizație AVERTIZEAZĂ: 'Acordul UE-Turcia este un DEZASTRU'

ue turcia

Organizaţia Amnesty International a adresat marţi un apel liderilor lumii să nu folosească acordul 'dezastruos' între Uniunea Europeană şi Turcia de stopare a migraţiei, încheiat anul trecut, drept model pentru înţelegeri similare în Libia, Sudan şi Niger, transmite DPA.

'Este extrem de ipocrit faptul că liderii europeni prezintă cu zgomot acordul UE-Turcia drept un succes, în timp ce închid ochii la costul insuportabil de ridicat pentru cei care suportă consecinţele', a subliniat Gauri van Gulik, director adjunct pentru Europa al Amnesty International.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în învățământ: O profesoară a fost condamnată pentru că s-a culcat cu 3 elevi / FOTO

Într-un raport intitulat 'Un model pentru disperare', Amnesty condamnă 'condiţiile de trai mizere şi taberele supraagalomerate (de pe insulele din Marea Egee), cu lipsă de apă caldă, igienă precară, nutriţie deficitară şi îngrijire medicală inadecvată'.

Acordul semnat în martie 2016 era menit să stăvilească valul de migranţi spre Europa, prin returnarea solicitanţilor de azil în Turcia, calificată drept o ţară sigură. Cu toate acestea, afirmă Amnesty, acordul a lăsat mii de persoane 'prizoniere' pe insulele greceşti.

Citește și: Explicațiile celor mai frecvente 5 vise: Ce înseamnă dacă visezi că faci sex sau cazi în gol

Aceşti refugiaţi păstrează dreptul de a cere azil în Grecia, iar procedurile lente întârzie foarte mult returnarea lor în Turcia, anunță Agerpres.

Organizaţia de apărare a drepturilor omului mai susţine că se încalcă dreptul internaţional atunci când unii refugiaţi sunt trimişi înapoi fără a li se da ocazia de a cere azil sau de a face apel împotriva retrimiterii lor în Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.