Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O cursă de alergare cu obstacole va fi testată pentru o posibilă înlocuire a probei de echitaţie din cadrul concursului de pentatlon modern după JO de la Paris

rtv.net
atletism obstacole

O cursă de alergare cu obstacole va fi testată pentru o posibilă înlocuire a probei de echitaţie din cadrul concursului de pentatlon modern după Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, a anunţat, luni, Federaţia internaţională de pentatlon modern (UIPM), citată de AFP.

"Două variante de cursă peste obstacole au fost selecţionate pentru a fi testate printre cele 60 de propuneri de înlocuire a disciplinei de echitaţie din cadrul concursului de pentatlon modern", a transmis UIPM în comunicatul său, conform Agerpres.

Niciun detaliu nu a fost însă dat despre formatul avut în vedere pentru această cursă, care va aborda un traseu solicitant, dar primele teste "vor începe imediat după finala Cupei Mondiale de pentatlon modern din 2022 de la Ankara, de la finele lunii iunie", se mai precizează în comunicat.

"După teste complete, o decizie finală va fi luată de congresul UIPM", transmite federaţia.

Această revizuire a celei de-a cincea discipline din cadrul pentatlonului modern, alături de scrimă, tir, cros şi înot, este urmarea scandalului provocat la Jocurile Olimpice de la Tokyo de afacerea Saint Boy, după numele calului pe care o sportivă l-ar fi lovit.

Annika Schleu se afla la conducerea competiţiei, dar a întâmpinat mari probleme în a-şi stăpâni calul, tras la sorţi aşa cum impune regulamentul dintr-o listă de cai puşi la dispoziţie de organizatori. O specificitate care pune probleme de echitate între competitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.