Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O delegaţie de înalţi oficiali americani, în vizită în Europa pentru a coordona potenţialele sancţiuni împotriva Rusiei

stiri.md
rusia ucraina

O delegaţie de înalţi oficiali americani se află în Europa în această săptămână pentru a discuta despre coordonarea unor potenţiale sancţiuni şi măsuri de control al exporturilor pe care le-ar putea lua SUA şi aliaţii lor în cazul în care Rusia ar invada Ucraina, a declarat luni pentru Reuters un oficial al administraţiei de la Washington.

Delegaţia, care include oficiali ai Trezoreriei, Departamentului de Stat şi Departamentului Comerţului, se va deplasa în Marea Britanie, Franţa, Belgia şi Germania pentru a se întâlni cu oficiali locali, a mai spus sursa citată, în contextul în care SUA pregătesc acţiuni punitive împotriva Rusiei dacă armata acesteia va intra în Ucraina.

Rusia a desfăşurat peste 100.000 de soldaţi la frontiera sa cu Ucraina, dar neagă că ar pregăti o invazie.

În afară de discuţiile despre ce acţiuni ar trebui luate ca răspuns la o invazie, oficialii se vor concentra şi asupra modului în care vor putea lua ţările astfel de măsuri, inclusiv ce instituţii ar fi implicate şi dacă este nevoie de adoptarea de noi legi, a precizat oficialul american, potrivit Agerpres.ro.

Din delegaţie fac parte asistentul secretarului Departamentului Trezoreriei pentru finanţarea terorismului şi infracţiuni financiare, Elizabeth Rosenberg, secretarul adjunct al Departamentului Comerţului pentru administrarea exporturilor, Thea Kendler, şi asistentul adjunct al secretarului Departamentului de Stat din Biroul pentru afaceri europene şi euroasiatice, Molly Montgomery.

Consilierul de securitate naţională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a atras atenţia duminică asupra faptului că preşedintele rus Vladimir Putin ar putea ordona un atac asupra Ucrainei în câteva zile sau săptămâni.

SUA şi aliaţii lor au ameninţat cu sancţiuni economice ample împotriva Rusiei în cazul unei invazii în Ucraina. Acestea ar putea include sancţiuni financiare, dar şi măsuri privind controlul exporturilor.

Duminică, adjunctul secretarului Departamentului Trezoreriei din SUA, Wally Adeyemo, a spus că orice sancţiuni i-ar lovi puternic pe Putin şi elitele ruse dată fiind dependenţa lor de Europa, care este cel mai mare partener economic al Rusiei, şi de dolarul american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.