Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O delegaţie parlamentară din Republica Moldova, în vizită la Comisia de apărare din Camera Deputaților

Inquam Photos / George Calin
Camera Deputatilor Parlament gol

O delegaţie a Comisiei de securitate naţională, apărare şi ordine publică din Parlamentul Republicii Moldova, condusă de Roman Boţan, s-a aflat în zilele de 30 şi 31 octombrie la Bucureşti, pentru o vizită vizând cooperarea bilaterală cu omologii români. 

Delegaţia parlamentară din Republica Moldova a fost primită şi de ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, şi a vizitat Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri. 

Potrivit unui comunicat de presă remis miercuri AGERPRES de preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor, Dorel Gheorghe Căprar, discuţiile au vizat dezbaterea legislaţiei din domeniu şi exercitarea controlului parlamentar. Totodată, au fost abordate, împreună cu specialişti din structurile responsabile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, aspecte privind legislaţia referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice. 

În cadrul întâlnirii cu ministrul Mihai Fifor s-a relevat dorinţa de continuare a colaborării coerente şi structurate dintre cele două state în domeniul militar la nivel academic, de instruire sau participare la exerciţii, indică sursa citată. 

Vizita la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri a avut în vedere interesul parlamentarilor moldoveni pentru această armă în perspectiva iniţierii reformei trupelor de carabinieri din Republica Moldova. 

"În lumina viziunilor şi priorităţilor convergente, continuând practica comisiei de a încheia acorduri cu partenerii noştri, am hotărât să semnăm cu proxima ocazie o declaraţie comună care să expună dorinţa comună de a întări legăturile dintre părţi printr-o cooperare concretă materializată prin dialog politic susţinut, schimb de experienţă şi bune practici, sprijinind domeniul apărării şi ordinii publice prin procesul legislativ", a anunţat Căprar. 

Membrii Comisiei pentru apărare din Camera Deputaţilor au fost invitaţi să efectueze o vizită de lucru la Chişinău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.