Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O deputată a principalului partid prokurd HDP din Turcia, condamnată la 10 ani de închisoare

PKK Turcia

O deputată a principalului partid prokurd din Turcia a fost condamnată vineri la zece ani de închisoare pentru acuzaţii în legătură cu "terorismul", informează AFP, potrivit AGERPRES.

Potrivit verdictului, deputata Remziye Tosun a fost declarată vinovată de apartenenţă la "un grup terorist armat", ceea ce desemnează în terminologia oficială turcă Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), vârful de lance al gherilei kurde din 1984.

Citește și: Doliu în lumea politică: A murit în timp ce se afla în campanie electorală. Viza funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj .

Parlamentara va rămâne în libertate în aşteptarea examinării apelului pe care l-a înaintat.

Remziye Tosun este deputată a Partidului Democratic al Popoarelor (HDP) pentru Diyarbakir, cel mai mare oraş majoritar kurd din sud-estul Turciei.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan acuză regulat HDP că este o "vitrină politică" a PKK, clasificat drept organizaţie teroristă de către Ankara şi aliaţii săi occidentali.

HDP, mai mulţi responsabili ai căruia au fost arestaţi în ultimii trei ani, respinge aceste acuzaţii şi se declară victima represiunilor din cauza opoziţiei sale ferme faţă de preşedintele turc.

Citește și: Mărturia cutremurătoare a soției lui Emi Pian: ‘Totul a fost planificat. Ei și-au făcut planurile, și mi-au omorât bărbatul’

Selahattin Demirtas, fostul lider emblematic al HDP se află în detenţie din noiembrie 2016, pentru acuzaţii în legătură cu "terorismul".

Mai mulţi primari pro-kurzi din sud-estul Turciei au fost destituiţi şi arestaţi în ultimele luni pentru presupusele lor legături cu PKK.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.