Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O deputată germană nu exclude ca Ucraina să fie nevoită să sacrifice teritorii de dragul păcii

web.de
Sahra Wagenknecht

Deputata germană Sahra Wagenknecht nu a exclus ca Ucraina să fie nevoită să facă unele concesii teritoriale, scrie TASS, conform Rador Radio România.

Întrebată la ce ar trebui să renunțe Ucraina de dragul păcii, parlamentarul a răspuns: "Din perspectiva de a deveni parte a NATO, la baze militare, la locuri de desfăşurare a rachetelor, la o parte din teritoriul său".

"Nu știu dacă va fi posibilă încheierea conflictului acum fără unele concesii teritoriale" - a adăugat Wagenknecht. "Ideea despre care ni s-a vorbit permanent - că trebuie să furnizăm arme pentru ca poziția de negociere a Ucrainei să se îmbunătățească - nu s-a confirmat deloc; dimpotrivă, s-a întâmplat exact contrariul, poziția de negociere a Kievului de astăzi este mai proastă decât acum doi ani" - a subliniat deputatul.

În același timp, a spus ea, ambele părți mai întâi "trebuie să discute între ele". Wagenknecht a amintit că, încă înainte de conflict, partea rusă a semnalat că nu acceptă ca Ucraina "să devină parte a sferei de influență americane" sau să adere la NATO.

Wagenknecht a criticat, în mod repetat, sancțiunile economice împotriva Rusiei, precum și politica migraționistă a Guvernului german și s-a opus livrărilor de arme Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.