Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O deputată în Parlamentul European a fost inculpată în dosarul angajărilor fictive

parlamentul european

Marie-Christine Boutonnet, deputată în Parlamentul European din partea Frontului Naţional (FN) din Franţa, a fost inculpată pentru abuz de încredere, fiind acuzată de angajarea fictivă a mai multor asistenţi din partea FN la forul legislativ al Uniunii Europene, transmite AFP. Agenţia a obţinut informaţia luni, din surse apropiate anchetei, dar procedura juridică a avut loc la sfârşitul lunii iunie, conform Agerpres.

Până acum, sunt urmărite penal în acest dosar patru persoane. Vineri, a fost inculpată şi Marine Le Pen, fostă eurodeputată şi candidată la preşedinţia Franţei, preşedinta FN. Ea este acuzată de abuz de încredere şi complicitate la această infracţiune.

Boutonnet este parlamentar european din 2014, iar asistentul său Charles Hourcade, de asemenea inculpat în martie pentru tăinuirea unui abuz de încredere, a fost angajat la Parlamentul European din septembrie 2014 până la sfârşitul lui februarie 2015. El figura ca angajat local al PE, deci putea lucra în Franţa, unde era în acelaşi timp grafician pe statul de plată al FN. În dosarul deschis în 2015 sunt vizaţi 17 actuali sau foşti europarlamentari ai Frontului, printre care şi Jean-Marie Le Pen, fondatorul partidului şi tatăl actualei preşedinte. Infracţiunile sunt legate de cel puţin 40 de posturi de asistenţi parlamentari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.