Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O deputată PNL rupe tăcerea și recunoaște: 'NU există o strategie unitară a Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului Educaţiei de prevenire a îmbolnăvirilor'

guvern masca

Deputata PNL Viorica Cherecheş apreciază că nu există, la nivel naţional, o strategie unitară a Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului Educaţiei pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus şi nici măsuri ferme în acest sens.

"Ca medic, am constatat că la nivel naţional nu există o strategie unitară a Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului Educaţiei pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus şi nici măsuri ferme. Peste câteva zile să sperăm că începe şcoala, copiii din toată ţara se vor întâlni, se vor îmbrăţişa, cu siguranţă regulile igienico-sanitare vor fi uitate, ceea ce va determina apariţia de noi focare de COVID-19 cu aducerea elevilor din nou în izolare la domiciliu sau internare în spital", precizează Cherecheş, conform unui comunicat de presă.

Citește și: SURSE Cine l-ar putea înlocui pe Liviu Vasilescu la șefia Poliției Române

Ea adaugă că, în aceste condiţii, răspunderea în faţa comunităţii "va fi a medicilor, a dascălilor, a autorităţilor locale pentru apariţia de noi îmbolnăviri" cu coronavirus, la care se poate adăuga şi virusul gripal cu contagiozitate crescută.

"Măsurile de prevenire trebuie să fie Lege pentru fiecare dintre noi. Trebuie să ne conştientizăm copiii că totul s-a schimbat, să ne adaptăm la proceduri fundamentale care să ne însoţească mereu pentru limitarea răspândirii coronavirusului", subliniază ea.

Citește și: Cozmin Gușă – jocul și mizele reale ale moțiunii: PNL și PSD vor forma, după alegeri, un Guvern de criză

Pe de altă parte, îşi exprimă regretul legat de faptul că "după şase luni de muncă susţinută în spitale, casta medicală este blamată", în ciuda eforturilor depuse.

"Mulţi pacienţi internaţi au trăit acest moment cu incertitudine, oare de ce sunt pozitivi sau negativi, cu simptomele bolii sau fără simptome, frământaţi de întrebarea fără răspuns 'de unde am contactat virusul?'. Medicii, personalul medical i-au tratat zilnic, îngrijindu-se şi de corp, dar şi de sufletul lor în ciuda cuvintelor jignitoare spuse de cei care nu cunosc adevărul, ce înseamnă munca într-o unitate medicală în ultima jumătate de an", precizează deputata.

Citește și: EXCLUSIV Erupe un nou scandal în Poliție! Dumitru Coarnă îl desființează pe un celebru șef: Spor de 50% prin fals și uz de fals

Conform acesteia, comunitatea maramureşeană, în ultimele săptămâni, a fost marcată de o uşoară creştere a numărului de cazuri de infecţii cu coronavirus.

"Au fost oameni care nu au înţeles măsurile de prevenire, nu au respectat restricţiile impuse în concedii şi la întâlniri, iar apariţia bolii i-a adus la spital. Orice persoană cu care venim în contact trebuie s-o considerăm posibil infectată cu coronavirus, de aceea în această etapă trebuie să tratăm totul cu prudenţă şi multă responsabilitate", subliniază Viorica Cherecheş.

Citește și: EXCLUSIV Dispoziție explozivă! Poliția Română subjugă Poliția Locală .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.