Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O donație istorică de 1 miliard de dolari va schimba istoria asistenței medicale: Studenții nu vor mai avea taxă de școlarizare

medijobs
asistent medical

O donație istorică de 1 miliard de dolari va elimina complet taxele de școlarizare la Colegiul de Medicină Albert Einstein din New York. Colegiul a primit donația uriașă din partea Dr. Ruth Gottesman, unul dintre foștii săi profesori.

Donația a permis școlii medicale să elimine complet taxele de școlarizare pentru toți studenții, începând cu luna august a acestui an, relatează New York Times.

Dr. Gottesman, în vârstă de 93 de ani, a declarat că speră ca donația sa să contribuie la reducerea poverii financiare cu care se confruntă studenții.

De asemenea, ea a spus că speră că va face școala medicală mai accesibilă celor care nu și-o puteau permite anterior.

Jumătate din cea mai recentă promoție de studenți de la Einstein sunt newyorkezi, iar 59% sunt femei. Majoritatea studenților sunt persoane de culoare. De asemenea, studenții de la Einstein absolvă cu datorii mai mari decât alți studenți la medicină de la școlile din New York.

Donația Dr. Gottesman este una dintre cele mai mari de până acum pentru o instituție de învățământ din SUA.

Ea a primit banii de la răposatul ei soț, David Gottesman, cunoscut sub numele de Sandy, care și-a făcut averea investind în Berkshire Hathaway, conglomeratul multinațional condus de miliardarul Warren Buffett.

Dr. Philip Ozuah, președintele și directorul executiv al Montefiore Einstein, a declarat că este profund recunoscător Dr. Gottesman pentru acest cadou istoric. Donația ar putea schimba istoria asistenței medicale, făcând accesul la educația medicală mai accesibil pentru toți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.