Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O dronă a fost doborâtă în spaţiul aerian al Siriei

drona

O dronă a fost doborâtă sâmbătă în spaţiul aerian al Siriei deasupra provinciei Quneitra (sud), a informat agenţia oficială de presă Sana, fără să precizeze originea dronei, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Echipele specializate au demontat o dronă încărcată cu bombe cu submuniţie care a fost doborâtă deasupra Muntelui Hermon, în nordul provinciei Quneitra", a transmis Sana. 

Muntele Hermon este un masiv la graniţele Libanului şi Siriei care se prelungeşte la sud în partea ocupată şi anexată de Israel a Înălţimilor Golan. 

Joi, o altă dronă a fost doborâtă de apărarea antiaeriană siriană în oraşul Aqraba, la sud de capitala Damasc, potrivit agenţiei oficiale, din nou fără să precizeze originea dronei.

Citește și: Un bărbat a lovit intenţionat cu maşina intrarea în marea moschee din Colmar

Sana s-a limitat să sublinieze că apărarea antiaeriană a ripostat "în ultimii ani la agresiunile americane şi israeliene (...) în mai multe regiuni ale Siriei". 

Purtătorul de cuvânt în arabă al armatei israeliene, Avichay Adraee, a scris pe Twitter că drona care a fost doborâtă sâmbătă nu venea din ţara sa, ci era probabil iraniană. 

"Sigur este că nu a fost o dronă a armatei israeliene", a menţionat el. 

"Avem dovada că face ce vrea Qasem Soleimani în Siria şi bineînţeles nu îi spune regimului condus de Bashar Al-Assad", a adăugat purtătorul de cuvânt, referindu-se la generalul care conduce Forţele Al-Quds, o unitatea de elită a Gardienilor Revoluţiei iraniene. 

Iranul şi mişcarea libaneză Hezbollah, inamici declaraţi ai Israelului, sunt angajaţi militar în Siria alături de regimul Bashar Al-Assad. 

Sâmbătă, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, care a confirmat prăbuşirea dronei, nu a fost în măsură să precizeze dacă aceasta a fost doborâtă de "Hezbollahul libanez, prezent în regiunea respectivă, sau de forţele regimului" de la Damasc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.