Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O echipă a Agenţiei de Investigare Feroviară Română analizează cauzele producerii accidentului de la Ploieşti Triaj

accident tren

O echipă de investigaţie aparţinând Agenţiei de Investigare Feroviară Română (AGIFER) cercetează cauzele accidentului produs miercuri în apropiere de Ploieşti Triaj informează Agerpres.

De asemenea, la nivelul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor a fost convocat Comitetul Ministerial Restrâns pentru Situaţii de Urgenţă pe domeniul feroviar, conform procedurilor în vigoare, conform unui comunicat al ministerului.

"La finalizarea investigaţiei informaţiile de interes public vor fi aduse la cunoştinţa opiniei publice", se menţionează în comunicat.

În jurul orei 15:50 două trenuri s-au ciocnit frontal. Este vorba de trenul de călători 5008 aparţinând SNTFC CFR Călători SA care se deplasa pe relaţia Buzău - Ploieşti Vest - Bucureşti Nord şi care la trecerea prin ramificaţie a fost lovit frontal de un tren de marfă 30558, aparţinând unui operator privat.

"În momentul impactului cele două trenuri circulau cu viteze reduse de circa 25 km/h fiecare. În trenul ce aparţine SNTFC CFR Călători SA erau aproximativ 50 de călători. Călătorii au fost preluaţi de către primul tren sosit în zonă şi au fost duşi către staţia Ploieşti Vest, după care îşi vor relua drumul către destinaţie. În urma impactului frontal a rezultat deraierea unui număr de trei vagoane aparţinând trenului de marfă şi totodată deformarea primul vagon de călători", se menţionează în comunicat.

Circulaţia pe ruta Bucureşti Nord - Ploieşti Sud a fost închisă, fiind afectate trenurile care circulă spre regiunea Moldovei. În prezent se fac eforturi pentru degajarea gabaritului şi redeschiderea traficului în zonă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.