Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O echipă de cineaști filmează un documentar despre viața copiilor din canalele bucureștene

stirileprotv.ro
aurolac

Un serial documentar despre viaţa copiilor din canale este filmat la Bucureşti luna aceasta de o echipă internaţională de cineaşti formată din Michela Scolari (scenarist, producător, regizor), Felix Maximilian (producător), Jerry Ying (producător), David Zuckerman (producător) şi Gianluca Fellini (regizor), arată News.ro.

Proiectul Bradamante film este intitulat „Copiii din canale/ The Sewer Kids”.

Cineaştii îşi propun să prezinte, cu sensibilitate şi curaj, viaţa copiilor din canale prin intermediul unui serial documentar ce va surprinde traiul de zi cu zi a unei comunităţi care provine dintr-un strat social existent şi ignorat încă din vremea comunismului.

Vocile din faţa camerelor de filmat aparţin unor foşti copii ai canalelor, ce au depăşit bariera unui aparent destin implacabil, cu ajutorul fundaţiei Parada, condusă de Franco Aloisio. Aceşti tineri au reuşit, prin artă socială şi mai ales prin intermediul circului, să se motiveze şi dea o nouă turnură existenţei lor, câştigând dreptul la un altfel de viitor.

Publicul le va putea descoperi poveştile de viaţă, de cele mai multe ori crude, dureroase, cu situaţii şi momente la limita supravieţuirii, dar şi momentele de bucurie, trăite şi exprimate prin artă.

„Fiecare copil poate contribui la o schimbare majoră în bine. Iar datoria adulţilor e să aibă grijă de copiii prezentului - adulţii viitorului. Prin intermediul acestui documentar dorim să vorbim despre responsabilitatea noastră comună pentru viaţa şi bunăstarea copiilor şi să atragem atenţia asupra unei situaţii pe care mulţi preferă să o ascundă şi să o ignore, în loc să prevină ca aceasta să se mai întâmple. Putem învăţa multe din poveştile acestor copii şi le putem oferi la fel de multe în schimb: instrumente pentru un viitor mai bun. E important să putem înţelege, fără a blama”, au transmis, într-un comunicat, realizatorii proiectului.

Toate încasările rezultate în urma distribuirii serialului documentar vor fi donate fundaţiei Parada.

Michela Scolari (scenarist şi producător) a creat serialul documentar TV „Copiii din canale/ The Sewer Kids” pe care îl co-produce împreună cu David Zuckerman, premiat cu Emmy.

Doctor în studii comparative, bursier al Universităţii Columbia din New York, scenarist şi producător premiat la festivaluri internaţionale importante, Michela Scolari lucrează din 2003 în televiziune şi cinema. A contribuit la realizarea unor productii internaţionale de succes, lucrând cu mulţi cineaşti de renume, precum Giuseppe Tornatore, David Lynch, Adam Leipzig, Umberto Eco, Lydzia Englert, John Charles Jopson, Piergiorgio Bellocchio şi Cristian Mungiu. Este fondatoarea companiei independente de producţie Bradamante.org, care se ocupă de recrutarea celor mai bune talente din Noul Val, dezvoltă şi produce filme, formate TV, documentare, spoturi publicitare, piese muzicale şi piese de teatru. Filmul ei „Hannah Can You Hear Me” a fost distins cu premiul pentru cel mai bun film de artă la Cannes 2019. Filmografia sa include titlurile „Anna Rosenberg” (2020), „Paolo Rossi: Dreams Create the Future” (lungmetraj documentar, 2019), „Ahimsa: Puterea celor neputincioşi” (lungmetraj documentar, 2018 - în premieră la Naţiunile Unite în 2019). Scolari pregăteşte în prezent, printre altele, „The Maestro” (lungmetraj, regizat de Roland Joffé, premiat cu Oscar) şi „Alexandria Killings” (emisiune TV scrisă de Terry George şi Mariam Khadour).

David Zuckerman (producător executiv şi scenarist), absolvent al UCLA School of Motion Picture/ Television, a fost director executiv de creaţie pentru Lorimar - Telepictures şi NBC. Primul său proiect a fost celebrul serial „Fresh Prince of Bel Air”. Prima colaborare cu Fox ca scenarist şi co-producător executiv a fost pentru „The Last Frontier”; au urmat trei sezoane din „King of the Hill” realizate pentru Fox Animation şi primele patru sezoane din „American Dad”, ca producător executiv. Zuckerman a fost primul producător executiv al serialului animat „Family Guy”, dezvoltat împreună cu Seth MacFarlane. A creat serialul „The Big House” (ABC), cu Kevin Hart, şi a produs versiunea americană a serialului „Wilfred”, difuzat de FX.

Jerry Ying (producător, regizor, scenarist) are în palmares peste 70 de roluri în filme şi televiziune pe parcursul a 20 de ani de carieră ca actor, printre care „Friends With Benefits”, „Ray Donovan”, „Agents of SHIELD”, „Dexter”, „Hawaii 5-0”, „Scorpion” şi „How to Get Away with Murder”. A realizat documentare pentru Condé Nast, spoturi publicitare pentru branduri celebre şi a debutat în cinema ca scenarist şi regizor în 2016, cu proiectul „We Are Fathers”. Primul lungmetraj realizat în calitate de producător „Drowning”, regizat de Melora Walters (cu Mira Sorvino, Gil Bellows şi Jay Mohr) a avut premiera la Festivalul Internaţional de Film de la Roma în 2019. Este co-fondator Hero LA.

Citește și: CTP îl face PRAF pe Klaus Iohannis: 'Ești ridicol și jenant. E de-a dreptul grotesc!'

Felix Maximilian este la primul său proiect în calitate de producător. Actor, dansator şi model german, el a jucat roluri principale în producţii de teatru muzical („Saturday Night Fever” şi „Mamma Mia”, printre altele), dar şi în film şi televiziune („Herz über Kopf”, „Lindenstrasse”, „Sturm der Liebe”, „Rosamunde Pilcher”).

Fundaţia Parada implementează servicii de asistenţă socială în regim de urgenţă, de educaţie şi de integrare socio-profesională, prin intermediul circului social.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.