Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat: O echipă de experţi NATO va veni în România pentru a consilia românii ce lucrează în sistemul de intervenţii în situaţii de urgenţă

raed arafat

O echipă de experţi NATO va veni în România, în luna octombrie, pentru a consilia românii ce lucrează în sistemul de intervenţii în situaţii de urgenţă, a declarat, miercuri, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat, prezent la evenimentul "Defence and Dialogue in Eastern Europe", ce s-a desfăşurat la Biblioteca Centrală Universitară, informează agerpres.ro

Arafat, care este şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgentă, a precizat că un grup interministerial coordonat de Preşedinţia României şi DSU lucrează la aspecte legate de rezilienţa în caz de dezastru, pe şapte puncte strategice menţionate în Articolul 3 al Tratatului Nord-Atlantic. "Lucrăm în şapte grupuri de lucru, pe fiecare dintre cele şapte puncte", a detaliat el. 

Raed Arafat a informat că, spre finalul anului, echipele de intervenţie în caz de urgenţă române vor beneficia de consilierea unor experţi NATO. 

"Am cerut anul acesta o echipă de experţi NATO care va veni în octombrie să vadă ce am făcut până acum şi să ne arate cum putem face ca lucrurile să fie mai bune. Vom face schimb de experienţă cu aceşti experţi care vin din ţările membre NATO. Ei vor înainta, spre sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor, o evaluare formală NATO. Este un efort pe care îl luăm foarte în serios", a afirmat şeful DSU. 

Cele şapte puncte strategice în situaţii de criză majoră se referă la: continuitatea guvernanţei în ţara afectată, sursele de energie, gestionarea mişcărilor masive de populaţie, resurse de hrană şi apă, gestionarea cazurilor cu victime multiple, sistemele de comunicaţie civilă şi sistemele de transport. 

Evenimentul "Defence and Dialogue in Eastern Europe", organizat la Bucureşti în perioada 31 iulie - 5 august de EAD Society, aduce în discuţie provocările de securitate actuale la adresa României şi a ţărilor membre NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.